x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Orez scump

de Carmen Dragan    |    Diana Radu    |    19 Mar 2008   •   00:00

La sfârşitul lunii fe­bruarie, în ţări ca Bangladesh, Filipine şi Indonezia preţul orezului a crescut foarte mult.

La sfârşitul lunii fe­bruarie, în ţări ca Bangladesh, Filipine şi Indonezia preţul orezului a crescut foarte mult. Pentru ţările asiatice care se hrănesc în proporţie foarte mare cu această cereală, fenomenul este dramatic. Criza produsă se datorează inundaţiilor şi ciclonului din noiembrie 2007. Guvernul fiecărei ţări face eforturi de a menţine preţurile mici pentru alimentele de bază. (C.D.)

 

New York...

Celebrul şef de restaurant şi om de afaceri Alain Ducasse şi-a deschis un nou restaurant la New York. Numele acestuia este Adour, după un râu din sud-vestul Franţei. Gastronomia localului combină aromele cele mai rafinate ale vinului franţuzesc. În New York, colecţionarul de “stele” al Ghidului Michelin mai are un restaurant, a cărui bucătărie se bazează pe ideea de melanj între trecut şi prezent. (C.D.)

 

Bogăţie, sărăcie...

Luna viitoare, un restaurant din Bangkok va organiza un dineu în valoare de 300.000 de dolari, pregătit în cinstea celor mai fideli clienţi. Aceştia vor fi invitaţi mai întâi în provincia Surin pentru a vedea elefanţii, dar şi dificultăţile vieţii în această regiune din Thailanda. Se vor întoarce apoi la restaurant pentru a savura langustele, trufele negre şi îngheţata pregătite de şefi bucătari francezi. (C.D.)

 

Gastronomia Africii de Sud

La 10 martie s-a redeschis la Bucureşti Ambasada Africii de Sud. Cu această ocazie a avut loc un dineu la care au parti­cipat aproximativ 250 de reprezentanţi ai lumii diplomatice. Invitaţii s-au bucurat de un spectacol cu muzică tradiţională din Africa de Sud şi au degustat preparate specifice acestei ţări în care se simt influenţele malay, britanică, grecească, dar şi indiană. Nu au lipsit nici vinurile de cea mai bună calitate, aduse tocmai de pe continentul african. (D.R.)

×
Subiecte în articol: food world