x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pardoseli din bambus rezistente şi la exterior

Pardoseli din bambus rezistente şi la exterior

de Adela Parvu    |    04 Sep 2008   •   00:00

Alternativă la placări ceramice sau cu piatră  
Grădina, în procesul de construcţie a unei case noi, este ultima care rămîne de amenajat. Şi asta atît timp cît pe durata şantierului e practic imposibil să te bucuri de verdeaţă, deoarece resturile materialelor de construcţie şi praful pot deteriora plantele şi aspectul grădinii.



Alternativă la placări ceramice sau cu piatră  
Grădina, în procesul de construcţie a unei case noi, este ultima care rămîne de amenajat. Şi asta atît timp cît pe durata şantierului e practic imposibil să te bucuri de verdeaţă, deoarece resturile materialelor de construcţie şi praful pot deteriora plantele şi aspectul grădinii. Deoarece finalizarea casei coincide şi cu cea a bugetului, investiţia în spaţiul verde din jurul casei este luată ca un hobby, neapelîndu-se la specialişti. În lipsa acestora e bine ca înainte de amenajare să se facă un mic plan. Contează dacă vă doriţi corpuri de iluminat, fîntînă arteziană, porţi acţionate electric, sisteme de irigare pentru că toate echipamentele ce urmează a fi alimentate electric au nevoie de cablatură ce urmează a fi mascată de gazon sau placările în grădină.

Pentru grădini mici

Ca alternativă la betonarea aleilor, la dalele de grădină, piatra şi ceramica folosite pentru configurarea aleilor există acum pardoselile din bambus pentru exterior. Denumite şi decking, pardoselile din bambus pentru exterior sînt obţinute prin presarea fibrelor de bambus prin procedee tehnologice speciale, conferind lamelelor rezistenţă în timp, atît la intemperii, cît şi la acţiunea razelor UV. Bambusul se dovedeşte a fi o soluţie frumoasă pentru cei care beneficiază de spaţii verzi mici.

Naturaleţea deckingului întregeşte imaginea unei oaze mici de verdeaţă. Există mai multe sisteme de montare a acestor pardoseli de exterior, fie prin cleme speciale din oţel inoxidabil, fie poziţionarea lor pe un suport cauciucat. Importatorii de bambus din România susţin că pardoselile calitative sînt rezistente şi la deformări, venind a alunga o prejudecată asupra acestei esenţe lemnoase, cum că ea ar fi moale şi nu ar rezista la presiunea unui mobilier mai greu, spre exemplu din fier forjat sau lemn masiv.

Sistemele noi de montare şi prezenţa canelurilor pe suprafaţa fiecărei lamele recomandă pardoselile de bambus pentru alei şi terase, dar şi pentru zona din jurul piscinei sau pentru îmbărcarea scărilor exterioare. Preţul unor astfel de pardoseli este în jur de 100-150 lei/mp.

×
Subiecte în articol: bambus