x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pastila de parfum

Pastila de parfum

de Magda Cristina Ursache    |    12 Noi 2011   •   21:00
Pastila de parfum

Femeile care isi cauta acea persoana speciala ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a lua sticluta de Chanel No. 5 de pe etajera. Studiile au demonstrat ca parfumul natural al femeilor este tot ceea ce au nevoie.

Cum v-ar placea sa stiti ca nu mai trebuie sa pierdeti timp dimineata, inainte de a pleca de acasa? Nu ar mai trebui sa folositi produse de ingrijire, iar in ceea ce priveste parfumul – puteti sa uitati definitiv de el. O serie de experimente efectuate in America a demonstrat ca barbatii au un nivel mai mare de testosteron in momentul in care intra in contact cu o femeie aflata la ovulatie, mirosul natural al acestora sti­mu­landu-i la nivel inconstient. Evident, acest lucru se intampla peste tot in natura, asa ca era probabil de asteptat ca si noi, oamenii, desi rupti de milenii de cordonul ombilical al Mamei Geea, sa avem totusi instictele inca active. Si ce instinct e mai puternic decat acela al reproducerii?

Deci, doamnelor, puteti uita de sticluta de Chanel, glandele voastre genitalele vor face toata treaba...

Bineinteles ca acest sfat e folositor in situatia in care va cautati inca un partener sau vreti sa-l pastrati pe cel prezent. Dar, din ne­fe­ricire, nu interactionam numai cu barbatii, si in nici un caz nu nu­mai cu barbatii nostri. Ce ne facem in acel procent de 80% de timp care ne ramanem, cand trebuie sa intram in contact cu di­versi oameni? Ei bine, si in acest caz se intrevede o criza in industria par­fu­mului. Si asta datorita noului concept de 'Parfum comestibil'.

Acest nou concept a fost lansat de artista olandeza de origine australiana Lucy McCrae si presupune o mica pilula care, odata inghitita, transforma transpiratia intr-o mi­nunata fragranta. Pare ireal acum, dar poate, peste cativa ani, pastilele acestea vor lua locul stilcutelor cu esente din baia noastra. Interesant este ca, tocmai datorita faptului ca transpiratia fiecaruia are un miros – nu tocmai placut, nu-i asa? –, fragranta rezultata va avea o aroma unica, deoarece suntem diferiti unii de altii din punct de vedere gene­tic. Acest lucru inlatura din start posibilitatea sa dai peste cineva cu acelasi parfum.

Pentru acest proiect, inca in stadiu experimental, Lucy a apelat la ajutorul unui specialist in biologie sintetica, Sheref Mansy. 'Odata absorbita de corp, capsula va permite pielii sa devina o platforma, un pulverizator. Moleculele de parfum sunt eliminate prin piele in timpul transpiratiei, lasand pe suprafata acesteia mici stropi care emana o aroma unica, persistenta si intensitatea mirosului fiind determinate de felul in care fiecare dintre noi se adapteaza la temperatura, stres, efort fizic sau excitatie sexua­la', a declarat McCrae.

×
Subiecte în articol: fun