x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

27 Iun 2007   •   00:00

Cu căt este mai sec, cu atăt putem vorbi cu adevărat despre calitatea unui vin. Cel puţin aşa se spune. Dar, de asemenea, se crede că femeile preferă, de obicei, vinurile dulci.

Cu căt este mai sec, cu atăt putem vorbi cu adevărat despre calitatea unui vin. Cel puţin aşa se spune. Dar, de asemenea, se crede că femeile preferă, de obicei, vinurile dulci. Departe de mine găndul de a generaliza, dar mie personal, intr-adevăr, vinurile dulci imi plac. Şi dacă mai sunt şi roşii este cu atăt mai bine. Poate de aceea, vinul Kagor (dulce) moldovenesc rămăne şi acum, incă de multă vreme, vinul meu favorit. Culoarea sa rubinie inchis şi aroma de fructe uscate fac din Kagor un desert potrivit la orice oră. Şi cum orice vin işi găseşte complementaritatea alături de un preparat potrivit, Kagor poate fi consumat impreună cu o friptură bună sau cu brănză cu mucegai. Eu insă prefer să-l beau, pur şi simplu, ca desert. Kagor are onoarea de a fi considerat unul dintre cele mai vechi vinuri cunoscute vreodată. Pentru Biserica Ortodoxă, Kagor a devenit unul dintre vinurile liturgice. Denumirea vinului este insă legată de numele oraşului Cahors din Franţa. Poetul francez Clément Marot vorbea despre Kagor ca despre "o licoare de foc", iar Colbert, un inalt demnitar din timpul domniei regelui Ludovic al XIV-lea, l-a considerat superior chiar vinului de Bordeaux.

×
Subiecte în articol: agenda