Personaje de basm sau de film, flori, animale, fluturi... Sculptate în fructe şi în legume. Îmi doresc de mult să văd cum se realizează astfel de sculpturi, dar la 4 iunie voi avea ocazia.
Renumitul maestru în arta culinară Varga Károly, autorul culegerii „Arta Culinară Creativă", va susţine la Sovata o sesiune de prezentare a tehnicii de sculptare decorativă a fructelor şi legumelor. Deci, voi fi prezentă. Demonstraţia se va desfăşura joi, 4 iunie 2009, în cadrul evenimentului Gastro Show & Seminar, găzduit de Hotel Danubius Sovata. M-am documentat şi am aflat că maestrul Varga Károly este multiplu campion olimpic şi mondial în gastronomie. El a devenit celebru după ce a dezvoltat o pasiune deosebită pentru arta sculpturii în legume şi fructe. Aşa că merită efortul de a merge până la Sovata pentru a vedea minunile din fructe şi legume şi pentru a-l cunoaşte pe maestru! Pe lângă Varga Károly, vor fi prezenţi la eveniment şi alţi renumiţi gastronomi, precum maestrul bucătar Jakob Hausmann sau specialişti din cadrul asociaţiilor interne şi externe de profil gastronomic. Sunt sigură că după această experienţă voi reuşi să îmi învăţ băiatul să sculpteze. În fructe şi legume.