Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").
Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.
Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
DA, ACCEPT
Pe-un picior de plai...
CAIET DE RETETE - VRANCEA
Legenda spune ca Voievodul Stefan a nimerit odata prin tinuturile Vrancei, unde pe vremea aceea nu erau atatea sate, ca in zilele noastre, si nici dealurile asa de golase, ci codrii stapaneau mai peste tot, iar oamenii erau mai toti ciobani, care-si pasunau oile pe poienile de prin munti... Si nimerind odata, pe la asfintitul soarelui, la o casa de pe dumbrava Barsestilor, a dat peste o batrana care torcea dintr-un fuior de canepa si i-a cerut ceva de mancare sa-si ostoiasca foamea. Si batrana Vrancioaia, caci ea era, i-a asezat de indata strainului in fata mamaliga de mei cu lapte si branza de oi...
Pe plaiurile acestea unde odata s-au strans toti plaiesii Vrancei sa-i vina lui Stefan in ajutor, si unde s-a nascut "Miorita", ospitalitatea este si astazi la ea acasa. Iar laptele si branza de oaie sunt asezate si acum, cu aceeasi darnicie, pe masa dinaintea oricarui drumet care poposeste prin aceste locuri. Si cum suntem in Postul Pastilor, dintre retetele pe care vi le oferim nu puteau lipsi minunatele sarmale de post care, in aceasta zona se rasucesc in frunza de vita ori in foaie de varza.
Apoi placintele cu branza de oaie si drobul din carne de miel sunt preparatele pline de savoare pe care vi le propunem inca de pe acum pentru masa din ziua Invierii Domnului. Caci nu puteam sa trecem prin aceste locuri in care s-a auzit pentru prima data bocetul "Mioritei" fara sa gustam din felurile de mancare cu care s-a delectat insusi Marele Stefan...
DROB DE MIEL
|
CLATITE CU BRANZARIDICHE NEAGRA CU CASSARMALE CU OREZSARMALE CU CIUPERCIBORS CU GAINA SI CU TAIETEI DE CASAPOALE-N BRAU |
Citeşte mai multe despre:
arhiva jurnalul, sare, lapte, ulei, brănză, făină, linguri, lasa, ingrediente, preparare