x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Peugeot 308 facelift se dezvăluie înainte de debutul de la Geneva

Peugeot 308 facelift se dezvăluie înainte de debutul de la Geneva

de Mihai Morcovescu    |    08 Feb 2011   •   13:39
Peugeot 308 facelift se dezvăluie înainte de debutul de la Geneva

Peugeot a dezvăluit primele fotografii şi informaţii legate de versiunea restilizata a modelului 308. Faceliftul vizeaza toate variantele de caroserie ale compactei franceze: hatchback, Coupe-Cabrio (CC) şi break (SW).

Modificările estetice integrează 308 facelift în noul limbaj de design Peugeot şi vizează mai ales partea frontală. Francezii au renunţat, în sfârşit, la calandrul disproporţionat de pe precedentele modele, celebrul "zambet" care era dat de fanta de mari dimensiuni din spoiler.

Maşina a primit noi blocuri optice la fel de alungite, dar care nu mai sunt ascuţite în partea lor inferioară ca pe modelul anterior, lumini diurne cu LED-uri, ce au fost montate în incinta proiectoarelor de ceaţă, o grilă trapezoidală, în timp ce Leul este scos în evidenţă de nervura pronuntaţă în formă de V a capotei motorului. Partea din spate nu a suferit modificări.

Aspectul exterior este completat de jantele cu design nou, iar la interior se remarcă noile materiale şi culori pentru tapiţeria scaunelor, precum şi noi inserţii pentru planşa de bord.

Gama de motorizări este alcătuită din patru propulsoare pe benzină, ce oferă puteri între 98 şi 200 CP (disponibil doar pe versiunea 308 GT şi pe 308 CC), şi tot atâtea dieseluri, cu puteri între 92 şi 163 CP. Toate variantele respectă normelede poluare Euro 5.

Din vară, 308 facelift va dispune şi de o variantă ecologică echipată cu motorul 1.6 e-HDi de 110 CP, acelaşi care se regăseşte şi pe noul Citroen C4. Spre deosebire de fratele de grup, 308 facelift va putea fi cuplat la o cutie manuala pilotată, dar şi la o transmisie manuală convenţională cu 6 rapoarte şi va beneficia de sistem start-stop şi anvelope cu rezistenţă redusă la rulare.

Cei de la Peugeot au comunicat un consum mediu de doar 3,8 litri/100 km şi un nivel al emisiilor de CO2 de numai 98 g/km.

Toate modelele Peugeot 308 facelift vin în standard cu aer condiţionat, geamuri electrice şi ESP.

Vânzările pe pieţele din Europa vor demara imediat după debutul în public programat la Geneva

×
Subiecte în articol: peugeot auto&moto