x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Pharma 2007

16 Oct 2007   •   00:00

In zilele de 8 şi 9 octombrie, la Hotel Intercontinental a avut loc Conferinţa Pharma 2007, organizată de Finmedia, sub patronajul Colegiului Farmaciştilor din Romănia. Tema generică a conferinţei a fost "Piaţa farmaceutică din Romănia in continuă evoluţie".

In zilele de 8 şi 9 octombrie, la Hotel Intercontinental a avut loc Conferinţa Pharma 2007, organizată de Finmedia, sub patronajul Colegiului Farmaciştilor din Romănia. Tema generică a conferinţei a fost "Piaţa farmaceutică din Romănia in continuă evoluţie". In cadrul conferinţei au avut prezentări prof. dr Dumitru Lupuliasa, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Romănia, prof. dr Victoria Hirjău, de la UMF "Carol Davila", farmacist Magdalena Bădulescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Medicamentului, Petre Pănculescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente.

Prof. Dr. Dumitru Lupuliasa (foto) şi prof. Dr. Victoria Hirjău au prezentat "Strategii privind formularea sistemelor de eliberare a substanţelor medicamentoase la nivel ocular". Au fost dezbătute incercările pentru a dezvolta medicamente oftalmice care să depăşească barierele căii oculare şi provocările in dezvoltarea acestor preparate: eliberarea substanţelor medicamentoase in regiunile interne ale ochiului, penetrarea oculară prin cornee a substanţelor medicamentoase administrate local. çn concluziile prezentării, prof. dr Dumitru Lupuliasa şi prof. dr Victoria Hirjău au remarcat dificultăţile legate de tehnologiile de dezvoltare a produselor medicamentoase care să corespundă cerinţelor impuse de forurile legislative in domeniu. De asemenea, costul produsului finit trebuie să fie suportabil de către indivizi sau/şi comunităţile care vor utiliza produsul şi, in acelaşi timp, să fie viabil economic pentru producător.

Farmacist Magdalena Bădulescu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, a expus "Tendinţe recente in dezvoltarea de noi medicamente de uz uman". çn timp ce in anii ’80 industria farmaceutică europeană a inregistrat o creştere superioară celei din SUA, in anii ’90 ritmul de creştere s-a inversat. Pentru crearea unei noi strategii europene de dezvoltare a industriei farmaceutice, avănd ca rezultat creşterea competitivităţii acesteia in raport cu industria farmaceutică din SUA, a fost constituit in anul 2001 grupul G10-Medicamente, un grup de decizie la inalt nivel, care discută probleme relevante pentru obţinerea echilibrului intre atingerea obiectivelor de sănătate publică şi competitivitatea industriei farmaceutice din UE.

×
Subiecte în articol: info