x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Plăci ceramice cu texturi inedited

Plăci ceramice cu texturi inedited

de Adela Parvu    |    04 Sep 2008   •   00:00

Materialele pentru placări au atins performanţe estetice şi tehnice cu adevărat impresionante, putînd înşela şi pe cel mai avizat privitor.



Materialele pentru placări au atins performanţe estetice şi tehnice cu adevărat impresionante, putînd înşela şi pe cel mai avizat privitor.

Mi s-a întîmplat nu o dată să văd amenajări de casă, magazine sau standuri luxoase de mobilă unde pe pereţii dormitoarelor sau la mobila cu forme geometrice să dau peste plăci ceramice. Da, e adevărat faptul că noile modele de plăci ceramice sînt atît de surprinzătoare, încît poţi face uşor confuzii de materiale. Mai ales în condiţiile în care textura şi culoarea lor imită mai nou pielea sau şi mai veridic lemnul.

Faptul că la atingere simţi rigiditatea specifică ceramicii te face să te dai cu un pas înapoi şi să te întrebi cum de e posibil aşa ceva? Secretul constă nu numai în cromatica şi venatura prezentate, ci mai ales în forma inedită a plăcilor. Acum nimic nu mai este standardizat în privinţa dimensiunilor plăcilor. Există formate atît de atipice, încît acestea te pot induce în eroare.

Creativitate

Abundenţa de materiale de finisaj, o concurenţă fantastică pentru producătorii de plăci ceramice, a impulsionat creativitatea din domeniu, iar schimbarea dimensiunilor şi adaptarea tehnologiilor pentru formate din ce în ce mai atipice devin adevărate semne ale brandurilor de renume spaniole şi italiene.

Adio, plăci ceramice împărţite în faianţă şi gresie, adio, bucăţi pătrăţoase dinainte ştiute de toată lumea! Moda s-a schimbat, ca atare şi oferta. Cine mai cumpără plăci ceramice pătrate poate fi considerat desuet, dar mai mult, şi dacă le cumpără, ar trebui să dea bani puţini pe ele, deoarece sînt deja considerate ieşite din uz, mai ales dacă sînt şi fără imprimeuri sau culori speciale.

În magazinele şi standurile de plăci ceramice abundenţa de modele, culori, texturi, imprimeuri este extraordinară. Majoritatea celor de pe piaţa noastră importă plăci din Spania şi Italia de la fabrici renumite. Un nume cu rezonanţă îl are şi Porcelaingres, care recent a lansat o colecţie de plăci ceramice intitulată sugestiv “Woodstone”. Cu siguranţă aspect de lemn şi rezistenţă de piatră, un nume bine ales.
www.porcelaingres.com.

×
Subiecte în articol: placi ceramice