x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Portocalele, in pericol

Portocalele, in pericol

29 Dec 2007   •   00:00

Portocalele reprezintă "mărul discordiei" dintre California şi Florida. Aceasta din urmă a limitat importul de citrice din California, din cauza prezenţei unei ciuperci ce alterează fructul şi care se poate răspăndi şi asupra plantaţiilor californiene de portocali. Nemulţumirea este cu atăt mai mare cu căt California este principalul exportator de portocale, trimiţănd in Florida 412 milioane de cutii de fructe proaspete in fiecare an, in valoare de 75 de milioane de dolari. (S.C.)

La modă

Gheaţa şi focul sunt două dintre atributele care vor caracteriza cel mai bine "deliciile dulci" ale acestui Revelion. Aproape orice desert poate fi flambat, ceea ce ii va conferi un gust şi un aspect sărbătoresc. Banala ingheţată de vanilie poate fi "innobilată", adăugăndu-i-se alte ingrediente. Pentru aceasta, ingheţata se topeşte mai intăi, apoi se incorporează ingredientele la modă in această iarnă: dulceaţă de smochine, prăjiturele cu ghimbir sfărămate, bombone de mentă sau acadele zdrobite. (S.C.)

Periculos

Bucătăria malaieziană este pe cale să devină una dintre cele mai nesănătoase din lume. "Vinovate" sunt unele dintre ingredientele folosite cu precădere de maeştrii bucătari. Printre acestea se află nuca de cocos, untul topit şi zahărul de trestie, ale căror efecte sunt evidente. In Malayezia s-a observat recent o creştere a numărului persoanelor obeze. Prin urmare, unele dintre restaurante au inceput deja să-şi modifice meniurile şi să folosească ingrediente căt mai sănătoase. (S.C.)

Concurenţa vinurilor

Uniunea Europeană va reuşi să reformeze viticultura, care se află in criză din cauza concurenţei cu vinurile din intreaga lume? Iată dilema care i-a determinat pe miniştrii Agriculturii din statele membre UE să se reunească la sfărşit de an. Ei au hotărăt că vor face toate eforturile pentru a găsi soluţii de a rezolva această problemă. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world