x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Probleme la Dacia Logan şi Sandero: Mii de maşini rechemate în service

Probleme la Dacia Logan şi Sandero: Mii de maşini rechemate în service

14 Oct 2011   •   10:23
Probleme la Dacia Logan şi Sandero: Mii de maşini rechemate în service

Dacia si Renault recheama 78.000 de automobile in service pentru posibile defectiuni la motor. Modelele vizate sunt Dacia Logan si Sandero, Renualt Clio, Modus si Twingo.

Conform presei germane, modelele rechemate au fost fabricate la sfarsitul anului 2010. Sunt vizate Dacia Logan si Sandero, Renault Clio, Modus si Twingo produse intre 17 septembrie si 30 noiembrie 2010. Masinile care fac subiectul rechemarii sunt echipate cu motoare de 1,2 litri si 1.0 litri. In Germania au fost rechemate peste 9.000 de automobile, potrivit RTv.

In Romania au fost rechemate un numar de 4.164 masini Dacia si 740 automobile marca Renault. Actiunea a inceput pe 1 septembrie si se va incheia dupa ce toate masinile care fac obiectul operatiunii vor fi verificate. Clientii au fost invitati la service pentru ca motoarele masinilor pot avea neconforme semi-conurile supapelor motorului, semi-conuri care costa sub 5 euro, conform 0-100.ro.

In ianuarie 2005, Dacia a rechemat 15.000 de modele Logan pentru probleme la calculatorul sistemului de injectie, cablajele motorului si cric. La inceputul anului 2008, constructorul roman a verificat modele Logan datorita aparitiei unor urme de oxidare la pasajul rotilor din spate. Problemele apareau in urma unordefecte de fabricatie ce permiteau patrunderea apei prin aceasta zona.

×