x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Qashqai dCi

30 Noi 2007   •   00:00

Pe piaţa romănească apare şi noul Qashqai diesel. Două motorizări extrem de fiabile vin să mărească acum oferta celor două motorizări pe benzină cu care Nissan a debutat pe piaţa romănească.

Două noi motorizări completează gama

Pe piaţa romănească apare şi noul Qashqai diesel. Două motorizări extrem de fiabile vin să mărească acum oferta celor două motorizări pe benzină cu care Nissan a debutat pe piaţa romănească.

Noi am luat in probe noul motor de 2,0 L, de 150 CP (cutie automată) şi ne-am socotit extrem de mulţumiţi. Cutia automată cu variaţie continuă (CVT) este de fapt o transmisie pilotată de calculator. Ea oferă o cvasi-infinitate de raporturi, permiţănd evitarea smuciturilor şi păstrarea permanentă a unei plaje optime. Această cutie automată permite şi un consum şi o poluare minime, dănd naştere la acceleraţii eficiente şi progresive. Lucru constatat cu satisfacţie şi in circulaţia bucureşteană: consumul nu este departe de cel din carte.

Frănele sunt şi ele excelente. In ciuda poziţiei şoferului, care este mai inaltă decăt la o berlină, maşina oferă performanţe la frănare, de departe egale cu ale unei berline, şi aceasta datorită sistemelor de frănare şi de control al tracţiunii, in prezent cele mai avansate. Cele patru frăne cu discuri sunt echipate cu un sistem ABS. Sunt asistate şi de un sistem Brake Assist şi de un repartitor electronic al forţei de frănare.

Interiorul este cel pe care il ştiam: sport, elegant, funcţional - fără plastice ieftine sau accesorii baroce. O sobrietate cu care nu putem decăt să fim de acord.

Date tehnice

Motorizare 2,0 L dCi/ 150 CP

Cutie CVT

Viteză maximă 185 km/h

Consum 6,5/7,8/10,1

Preţ final 29.400 euro

News

Scudo Panorama. AutoItalia Group işi extinde gama de vehicule comerciale cu o nouă versiune a modelului Fiat Scudo (ales Van of the Year 2008): Scudo Panorama Executive. Proiectat pentru a răspunde unor cereri specifice ale pieţei de profil, Scudo Panorama Executive propune o nouă abordare a conceptului de vehicul comercial, axată, in primul rănd, pe ideile de spaţiu, confort şi stil. Scudo Panorama Executive este, deopotrivă, un vehicul dedicat timpului liber, călătoriilor de orice fel, dar şi diverselor tipuri de afaceri ce presupun transportul de persoane la standarde căt mai ridicate, similare celor ale autoturismelor.

Tiguan. Juriul "Bild am Sonntag", format din experţi germani şi VIP-uri, a decis: noul model Volkswagen, Tiguan, este recompensat cu premiul "Golden Steering Wheel 2007", decernat la Axel-Springer-Haus in Berlin. Noul model va putea fi achiziţionat in Romănia la inceputul anului viitor, pornind de la preţul de 19.234 euro fără TVA, in trei variante de echipare.

Sportiva anului 2007. Mégane a primit recent titlul foarte disputat de "Sportiva anului 2007", decernat de revista Echappement. Este pentru a cincea oară cănd Renault primeşte acest titlu prestigios, după cele obţinute de: Renault 5 GT Turbo (ales in 1985), Clio 16S (1991), Spider Renault Sport (1996) şi Clio Renault Sport (2000)002E

×
Subiecte în articol: auto