x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Regimul Fricker

Regimul Fricker

03 Apr 2006   •   00:00

Regimul promite o pierdere rapida in greutate: aproximativ 1,5 kilograme pe saptamana in cazul femeilor si intre 1,5-2 kilograme la barbati. Regimul dureaza maximum opt saptamani.

MANFRED BAUMAN/ACTION PRESS/HEPTA
Regimul promite o pierdere rapida in greutate: aproximativ 1,5 kilograme pe saptamana in cazul femeilor si intre 1,5-2 kilograme la barbati. Regimul dureaza maximum opt saptamani.

El se bazeaza pe carne, peste, legume si o cantiate redusa de grasimi, lactate si fructe. Painea, legumele bogate in amidon (cartofii) si alte alimente "dulci" sunt interzise. Singurele glucide admise sunt cele oferite de fructe, legume, dar si de iaurturi. Considerat un regim de slabit in "mare viteza", el permite alimente bogate in proteine, dar sarace in calorii. Sunt permise carnea slaba de pasare, de peste, la dejun si pranz si eventual la micul dejun. Legumele sunt acceptate in acest regim pentru aportul de vitamine, oligoelemente, fibre, dar si pentru a face mai apetisante preparatele.

ECHILIBRAT

Autorul a reusit sa compuna un regim echilibrat din punct de vedere al aportului de glucide, protide si lipide. Tocmai acest aspect a atras interesul nutritionistilor. Numarul de calorii zilnic se ajusteaza in functie de greutatea la care vrei sa ajungi, de kilogramele suplimentare, de talie. Regimul are si o componenta de tranzitie care are rolul de stabilizare a greutatii si de ajustare a aportului caloric.

Doctorul Jacques Fricker, nutritionist, membru in echipa profesorului Marian Apfelbaum de la Spitalul Bichat din Paris, precizeaza ca: "In medie, in cazul unui individ normoactiv, care traieste in oras, 70% din energia alimentara este absorbita prin metabolismul de repaus, metabolismul de baza, deci de functionarea corpului, chiar daca e mobil sau adormit. 10% din aceste calorii sunt consumate prin efect termic – adica sunt prelevate ca un fel de taxa, de punere la dispozitie, pentru transformarea alimentelor brute in metaboliti utilizabili. In sfarsit, 20% din calorii sunt arse prin activitatile fizice si servesc drept carburant pentru miscarile noastre."

MENIUL. O zi tipica pentru acest regim include trei mese. La micul dejun: ceai sau cafea, 2-4 iaurturi, un fruct proaspat, in nici un caz fructe uscate. La pranz: o salata de cruditati sau o supa de legume nedreasa, carne slaba sau peste, cu garnitura de legume si o lingura cu ulei, iar la desert, un iaurt, un fruct. Meniul de la pranz poate fi reluat si la cina. Potrivit nutritionistului Fricker, regimul poate fi periodic relaxat, dupa care se vor relua meniurilor indicate. Regimul Fricker poate deveni treptat unul pe viata, fara a avea efecte negative asupra starii generale de sanatate.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul regimul