x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Regimul Miami

02 Apr 2006   •   00:00

E chiar apetisanta aceasta dieta, care ne ajuta sa slabim mancand sanatos toata viata.

A manca este un obicei sanatos, nu presupune reguli stricte si nici efecte neplacute. Sunt cele trei principii de baza ale regimului Miami, care se bucura de un numar din ce in ce mai mare de adepti in intreaga lume.

Cine porneste la drum cu regimul Miami trebuie sa acorde "mare atentie la ce manca". Specialistii in acest tip de regim sustin ca esential in dieta Miami este sa alegem zaharurile si grasimile bune in defavoarea celor care ne afecteaza atat silueta, cat si sanatatea.

Trei etape

Regimul Miami consta in trei etape si este foarte usor de urmat. Prima faza, care dureaza doar doua saptamani, este cea mai restrictiva, deoarece exclude fainoasele, cum ar fi: painea, cartofii, orezul, pastele, dar si fructele si alcoolul. Dar in aceasta perioada sunt permise legumele, pestele si ouale.

Dupa doua saptamani, rezultatele sunt cele mai vizibile. Urmeaza cea de-a doua, faza pe parcursul careia o parte dintre alimentele interzise sunt reintroduse treptat in alimentatie. Acum se pot consuma unele fructe, paine si orez, toate cu un continut glicemic scazut, dar bogate in fibre. Cea de-a doua faza dureaza pana in momentul in care a fost atinsa greutatea dorita. Iar ultima etapa a acestui regim trebuie continuata toata viata, deoarece consta in "obisnuinta de a manca sanatos", dupa cum sustin specialistii in dieta Miami. Asadar, adeptii regimului Miami va trebui sa spuna adio pentru totdeauna preparatelor din carne grasa (porc), produselor de patiserie, bomboanelor, lactatelor fermentate si alcoolului.

BRANZA. Dieta Miami se bazeaza pe consumul de zaharuri bune din fructe, legume si cereale integrale. De asemenea, printre alimentele permise de acest regim se numara pestele, branzeturile cu putine grasimi (30%), iaurturile, ouale, uleiul de masline. Nu exista restrictii in ceea ce priveste cantitatile de mancare la o masa. De aceea, pofta de a rontai intre mesele principale dispare.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul miami