x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Renaşterea unei legende: VW a dezvăluit noul Beetle! - video

Renaşterea unei legende: VW a dezvăluit noul Beetle! - video

de Mihai Morcovescu    |    18 Apr 2011   •   15:58
Renaşterea unei legende: VW a dezvăluit noul Beetle! - video
Sursa foto: /Volkswagen

La 10 ani de la scoaterea din producţie a precedentului model, Volkswagen a dezvăluit, astăzi, în cadrul Salonului Auto de la Shanghai noua generaţie Beetle.

Deşi s-a renunţat la sintagma "New" (n.n. - Noul) din nume, modelul german vine cu o interpretare modernă a look-ului retro al "Broscuţei" din Wolfsburg.

Din punct de vedere estetic, noul Beetle vine cu un plafon aplatizat pentru optimizarea coeficientului de aerodinamică, dar şi cu celebrele aripi evazate. Comparativ cu vechiul model, maşina este mai lată cu 8,4 cm şi mai lungă cu 15,2 cm, iar manevrabilitatea a fost serios îmbunătăţită.

Gama de motorizări include un benzinar 2.0 TFSI de 200 CP şi 280 Nm de cuplu şi un turbodiesel 2.0 TDI, care oferă 140 CP şi un moment maxim de 320 Nm. Ambele propulsoare pot fi cuplate la o cutie de viteze manuală cu şase trepte, iar opţional la o transmisie DSG cu şase rapoarte şi diferenţial electronic XDS.

Versiunile de top ale noului VW Beetle vor primi faruri cu bi-xenon, jante din aliaj de 19 inch, eleron posterior şi evacuare dublă.

×