x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Renault anunţă: Noul Logan va fi mai german ca un Volkswagen!

Renault anunţă: Noul Logan va fi mai german ca un Volkswagen!

03 Mar 2011   •   17:09
Renault anunţă: Noul Logan va fi mai german ca un Volkswagen!

Standul Dacia din cadrul Salonul Auto de la Geneva nu prezintă noutăţi, însă viitorul sună bine pentru constructorul de la Mioveni. Potrivit şefului de design Renault, Laurens van den Acker, noul Logan va fi mai german, mai nordic şi mai de calitate comparativ cu un Volkswagen!

"Actualul Logan are un design prea utilitarist şi oamenii îl cumpără pentru că e ieftin, însă noul model va fi mai german, mai nordic şi mai calitativ, urmând să transmită un mesaj de maşină onestă aşa cum o face şi Volkswagen", a declarat van den Acker, citat de www.0-100.ro.

“Vrem ca Renault să fie mai latin, Dacia mai nordică, mai germanică. Renault senzual, Dacia robustă, Renault mai emoţional, Dacia mai raţională. Astfel, vom putea obţine o complementaritate plăcută, cu două mărci care nu se canibalizează, ci atrag noi clienţi. Primul Logan a fost desenat foarte utilitarist. A fost o maşină onestă, dar uneori onest poate însemna şi banal. Şi Volkswagen este onest, dar e vorba de un alt tip de calitate”, a mai spus van den Acker într-o discuţie restrânsă cu presa de specialitate din România care a avut loc la show-ul elveţian.

Potrivit şefului de design Renault, noul Logan are deja designul finalizat, iar primele cercetări Renault arată că oamenii nu mai privesc modelul românesc ca pe unul low cost.

Dacia Duster este, în opinia lui Laurens van den Acker, modelul de referinţă al mărcii autohtone, cel care dă tonul noii game Dacia ce urmează să apară pe piaţă în următorii ani. "Duster este cea mai bună Dacia creată vreodată. Mi se pare un model iconic, un vehicul puternic. Nu este o maşină cumpărată pentru preţul său, ci pentru că oamenilor le place cum arată. Pentru mine a fost un bun punct de plecare, aşa că noul Logan va fi mai degrabă inspirat de Duster decât de actualul Logan”, a mai precizat van den Acker.

Primul model Dacia care va fi proiectat, dezvoltat şi construit sub îndrumarea lui van den Acker va fi noul Logan, care este aşteptat să fie lansat în cursul anului viitor.

×