x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Renault - Megane tine pasul

Renault - Megane tine pasul

23 Iul 2006   •   00:00

Singura masina care exista in sapte caroserii diferite construite pe aceeasi platforma, Renault Megane, nu pare dispusa sa cedeze teren in fata concurentei acerbe.

In primele luni ale acestui an, Renault Nissan Romania a lansat noile modelele Megane Sedan, Bicorp si Coupe (inclusiv varianta Renault Sport), pentru ca, in urma cu mai putin de o luna, sa apara doua noi caroserii, Megane Estate si Megane Coupe-Cabriolet.

Beneficiind atat de schimbari de design ale partii frontale cat si al celei din spate, noile versiuni au ridicat si standardele comportamentului dinamic, ramanand in acelasi timp la fel de sigure, mai ales ca trei din cele sapte caroserii au maximum de stele la testele de siguranta Euro NCAP. La interior, Megane Estate si Megane Coupe-Cabriolet au tapiterii in culori noi, precum si o noua plansa de bord din material "slush" si frana de mana tip aviatie. De asemenea, exista sistem de asistenta la parcarea cu spatele, climatizare cu functionare optimizata, filtru de habitaclu dotat cu filtru de carbon activ si senzor de ploaie si lumina. Unul dintre capitolele cele mai redutabile ale Renault, siguranta, a ramas la cote maxime si in aceste noi infatisari. Dispozitivele de asistenta ajuta mult soferul la mentinerea traiectoriei in situatii de urgenta, acestea fiind ABS Bosch 8.0 de ultima generatie cu repartitor electronic al franarii (EBV) si asistenta la franarea de urgenta, dar si sistem de supraveghere a presiunii in pneuri. In functie de caroserie se regasesc in echiparea standard sase airbaguri. Pretul CIP al unui Megane Estate, versiune Pack Authentique 1,6 l, 110 CP, este de 12.554 euro (15.089 euro cu toate taxele), iar pretul CIP al unui Megane Coupe - Cabriolet, versiune Confort Authentique 1,6 l, 110 CP, este de 18.352 euro (22.058 euro cu toate taxele).

×
Subiecte în articol: auto megane