x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul "Repara-ti" parul cu masti nutritive

"Repara-ti" parul cu masti nutritive

07 Apr 2006   •   00:00

Vara parul nostru sufera, indiferent daca este vopsit sau natural, ondulat sau intins, blond sau brunet. Soarele prea puternic, apa sarata a marii, nisipul, vantul, toti acestia sunt factori nocivi, ne usuca excesiv parul. Astfel, dupa ce a trecut vacanta, avem pielea ciocolatie pe care ne-am dorit-o, avem in ochi stralucirea omului relaxat... dar parul arata deshidratat, fara luciu si se rupe usor, la fiecare periere. Doctorul Carmen Madeleine Curea, medic primar dermato-venerolog in cadrul Spitalului Clinic Colentina, ii sfatuieste pe cei care se confrunta cu astfel de probleme sa acorde o grija deosebita parului, pentru a-l repara si pentru a-i mentine stralucirea.

CAMUFLAJ COSMETIC

Specialistul nostru recomanda, in primul rand, protejarea parului de actiunea radiatiilor solare cu palarii de soare sau sepci din materiale cu tesatura deasa. De asemenea, tot pentru protectia firului de par putem utiliza cosmetice cu efect fotoprotector. Scaldatul in apa sarata a marii impune clatirea abundenta sub dus, pentru a nu permite degradarea chimica a firului de par. "Este recomandat ca la fiecare spalare sa se asigure un camuflaj cosmetic cu ajutorul produselor speciale de ingrijire a parului: balsamuri, masti hidratante", ne sfatuieste dr. Carmen Madeleine Curea. Specialistul subliniaza ca in aceasta perioada caniculara, cand soarele agreseaza firele de par, ar trebui sa nu folosim nici un fel de solutii chimice, cum ar fi: solutiile de permanent, cele pentru indreptarea parului, cele decolorante. Vopseaua nu dauneaza foarte mult parului, deoarece, in prezent, in vopsea sunt adaugate si substante nutritive.

EXCESE. Pentru a reda parului stralucirea si elasticitatea este bine sa folosim produse cosmetice speciale. Specialistii dermatologi ne atrag insa atentia ca, daca folosim aceste produse de multe ori pe saptamana, riscam sa agresam si mai mult parul. Produsele de ingrijire a parului se folosesc maximum de doua ori pe saptamana. VITAMINE. Daca vreti sa aveti un par sanatos, alimentatia trebuie sa fie echilibrata. Din dieta zilnica nu trebuie sa lipseasca proteinele, grasimile, zaharurile, mineralele si vitaminele. Un supliment de vitamine este deseori cheia succesului pentru un tratament impotriva caderii parului, arata specialistul nostru.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul parului