Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").
Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.
Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
DA, ACCEPT
RETETE : Preparate din carne, peste, legume si preparate dulci
26 IANUARIE 2005
PREPARATE DIN CARNE
BORS RUSESC

SFAT
Smantana se serveste separat sau se amesteca cu borsul.BAUTURA:
VotcaFICAT PRAJIT CU CEAPA

SFAT
Ficatul se serveste cu cartofi piure sau fierti natur, presarati cu patrunjel verde taiat marunt.BAUTURA:
Pinot grisPUI INABUSITI

SFAT
Se poate servi si cu ciuperci tocate, inabusite in unt.BAUTURA:
Pinot grisMANCARE DE VITA CU SOS DE SMANTANA

SFAT
Friptura se serveste cu galuste de paine si compot de afine.BAUTURA:
Cadarca de MinisSNITELE VIENEZE

SFAT
Se serveste alaturi de cartofi fierti stropiti cu lamaie.BAUTURA:
Bere blondaCARNATI CU BRANZA

SFAT
Se servesc cu castraveti murati.BAUTURA:
Bere blondaBORS DE MIEL

SFAT
Se serveste borsul numai presarat cu leustean si patrunjel verde tocate.BAUTURA:
Vin rosu de buturugaBORS TARANESC DE GAINA

SFAT
Se poate servi si cu smantana.BAUTURA:
Vin alb de buturugaPREPARATE DIN PESTE
FILE DE PESTE PRAJIT

SFAT
Se poate servi cu maioneza sau diverse sosuri.BAUTURA:
ChardonnayCROCHETE DE PESTE

SFAT
Se servesc calde, stropite cu unt topit.BAUTURA:
Cabernet SauvignonPUI DE BALTA CU MAIONEZA

SFAT
Se pot servi cu mujdei.BAUTURA:
Pinot grisSALAU CU ROSII

SFAT
Se poate servi cu mamaliguta calda.BAUTURA:
RieslingCRAP UMPLUT CU CIUPERCI

SFAT
Se garniseste cu frunze de salata verde si cu sfecla rosie.BAUTURA:
Pinot grisSOMN RASOL CU UNT SI CARTOFI

SFAT
Se stropeste totul cu zeama de lamaie.BAUTURA:
Mustoasa de MaderatBORS DE PESTE PROASPAT

SFAT
Se pune deasupra patrunjel tocat fin.BAUTURA:
VotcaCIORBA DE PESTE CONGELAT

SFAT
Se serveste cu smantana.BAUTURA:
FrancusaPREPARATE DIN LEGUME
SUPA CREMA DE CARTOFI

SFAT
Se serveste cu crutoane.BAUTURA:
-SUPA CREMA DE OREZ

SFAT
Se drege cu galbenusuri, zeama de lamaie sau smantana acrisoara.BAUTURA:
-SUPA CREMA DE CHIMEN

SFAT
Se serveste cu crutoane de paine prajita.BAUTURA:
-SALATA DE CIUPERCI CU USTUROI

SFAT
Se servesc reci.SALATA DE FASOLE VERDE

SFAT
Se garniseste cu smantana.BAUTURA:
VotcaOMLETA CU CASCAVAL

SFAT
Se serveste cu salata de rosii si castraveti.BAUTURA:
TuicaSUFLEU DE VINETE

SFAT
Se serveste imediat, in aceeasi forma in care s-a scos din cuptor.BAUTURA:
ChardonnayOCHIURI CU PIURE DE CARTOFI

SFAT
Se servesc in vasul in care s-au pregatit.BAUTURA:
Bere neagraPREPARATE DULCI
NAPOLITANE CU CREMA DE CACAO SI NUCI

SFAT
Se taie in bucati doar cand se servesc.BAUTURA:
LichiorNUCI

SFAT
Pentru a capata un aspect cat mai frumos, se adauga zahar vanilinat.BAUTURA:
Sarba de OdobestiCENUSAREASA

SFAT
Se pudreaza cu nuca de cocos.BAUTURA:
Cadarca de MinisPRAJITURA CU STRUGURI

SFAT
Se poate adauga toping de ciocolata.BAUTURA:
Busuioc de PietroasaPIURE DE CASTANE

SFAT
Se serveste garnisita cu ciocolata rasa si frisca.BAUTURA:
MerlotBRANZOAICE

SFAT
Cand sunt gata, se scot branzoaicele din cuptor, se toarna o glazura obtinuta din zahar pudra, scortisoara si apa.BAUTURA:
Busuioaca de BohotinCOMPOT DE PIERSICI

SFAT
Se poate adauga scortisoara.BAUTURA:
-SARLOTA CU CIOCOLATA SI NUCI

SFAT
Se orneaza cu ciocolata rasa si miez de nuca intreg.BAUTURA:
Sarba de Odobesti
Citeşte mai multe despre:
arhiva jurnalul, sare, intr-o, carne, ciocolata, supă, lapte, bautura, minute, usturoi, lămăie, pătrunjel, intr-un, impreuna, zahăr, carnea, ulei, piper, peştele, verde, ceapa, cartofi, roşii, oţet, făină, linguri, legume, lingura, bors, lasa, ingrediente, sfat, taie, curata, cuptor, spala, serveste, preparate, zeama, fiert, amesteca, smantana, felii, sareaza, crema, marunt, margarina, toarna, spuma, presara, telina, tava, bucati, taiate, pesmet, fierb, stinge, legumele, borsul, prepara