INGREDIENTE:
BLAT
500 gr faina
500 gr zahar
o lingurita
bicarbonat
6 oua
scortisoara
un pahar cu miez de nuca
CREMA
4 oua
400 gr zahar
800 ml lapte
doua plicuri zahar vanilinat
coaja rasa de lamaie
|
Se caramelizeaza jumatate din cantitatea de zahar si se stinge cu un pahar cu apa. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul ramas, apoi cu faina si se adauga siropul de zahar caramelizat. Se adauga apoi bicarbonatul, scortisoara si nucile.
Se bat albusurile spuma tare si se toarna peste compozitia de mai sus, amestecand usor pana la omogenizare. Se toarna amestecul intr-o tava unsa cu grasime si pudrata cu faina. Se coace la foc potrivit circa 40 de minute. Dupa ce s-a copt si s-a racorit in tava, se rastoarna si se taie in doua, trei felii, care se unesc intre ele cu o crema preparata astfel: intr-o baie de aburi se amesteca toate ingredientele cremei pana se ingroasa, se lasa la rece si apoi se pune intre foi.
SFAT
Se poate pudra cu zahar farin sau pulbere de nuca de cocos.
Citeşte mai multe despre:
arhiva jurnalul, sare, carne, lapte, bautura, căteva, minute, usturoi, lămăie, pătrunjel, rece, zahăr, carnea, ulei, piper, verde, ceapa, orez, orezul, cartofi, roşii, zahărul, ciuperci, varza, făină, salata, rosiile, linguri, morcovi, lasa, ingrediente, sfat, taie, curata, cuptor, spala, serveste, pahar, zeama, fiert, fierbe, foaie, amesteca, smantana, crema, marunt, margarina, coaja, toarna, tava, bucati, verdeata, tocata, vanilinat, compozitia, cepe, fierb, separat, racit, scoate, prajitura, maioneza, aluat, clocotita
Serviciul de email marketing furnizat de 
|