x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Salonul de mobilă de la Milano 2010 ­ tendinţe, direcţii, concluzii

Salonul de mobilă de la Milano 2010 ­ tendinţe, direcţii, concluzii

de Georgiana Teodorescu    |    01 Mai 2010   •   00:00
Salonul de mobilă de la Milano 2010 ­ tendinţe, direcţii, concluzii

Deşi este considerat a fi cel mai mare eveniment din lume în industria designului de interior, aşa cum bine se ştie, schimbări majore de stil şi imagine în rândurile standurilor acestui eveniment nu se înregistrează de la an la an.



Detaliile care fac diferenţa faţă de anii precedenţi sunt subtile, influenţate poate şi de perioada actuală în care creaţia şi luxul au cel mai mult de suferit.

NATURALUL ŞI FUNCŢIONALUL PREDOMINĂ
Iar dacă în pavilioanele care au găzduit secţiunea de "clasic", opulenţa şi extravaganţa continuă să se adreseze pieţei de desfacere ruseşti, pavilioanele de modern se îndreaptă ca tendinţă cât mai categoric către natural şi funcţional. Culorile dispar în favoarea naturalului. Progresul se percepe la nivel de texturi şi forme, lemnul este protagonistul evenimentului.

Masiv, in forme brute, perfect finisat sau dor sub formă de furnir, el este prezent în toate colecţiile de anul acesta. Combinat cu alb sau negru, accesorizat contrastant cu inox sau alamă, în cele mai multe ambiente el primeşte un fond neutru, de gri, bej sau grej. Credem că s-a ajuns la acest tip de ambient datorită vremurilor pe care le trăim, în care ecologia şi economia materialelor de orice fel sunt cuvinte de ordine.

Iar un interior neutru şi natural le îndeplineşte pe amândouă: poate fi obţinut din materiale reciclabile şi oferă avantajele schimbării periodice a imaginii de ansamblu fără implicaţii majore, prin faptul că poate primi accente viu colorate de natură decorativă, care se pot uşor înlocui în fiecare an.

O CULOARE PREFERATĂ
Dar chiar şi aşa, putem nominaliza şi o culoare ca tendinţă în cromatica generală a târgului. Galbenul este noul roz. Pentru că în anii trecuţi culorile electrice au fost în mare vogă şi rozul ciclam s-a remarcat în special, anul acesta locul lui este preluat de galben, în toate nuanţele şi tonurile existente. Cu precizarea că şi el se aplică pe acelaşi fond neutru, obligatoriu gri de această dată.

Firmele de design care se întrec în proiectele ergonomice cele mai inovatoare s-au focusat pe relaxare, prin prezentarea de soluţii tât pentru spaţiile private, cât şi pentru cele publice.
Sticla şi oglinda sunt şi ele nelipsite, transparenţa, eleganţa şi simplitatea lor făcându-le indispensabile proiectelor de design contemporan.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou