x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Scari modulare pentru orice tip de spatiu

Scari modulare pentru orice tip de spatiu

08 Mar 2007   •   00:00

IDEI PENTRU CASA TA
O gama variata de modele, finisaje si dimensiuni
IDEI PENTRU CASA TA
O gama variata de modele, finisaje si dimensiuni

Foarte des arhitectii sunt pusi sa rezolve problema accesului la etajele superioare ale cladirilor, la mansarde, in poduri sau pe terase, intr-un mod cat mai elegant, mai aerisit si de cele mai multe ori ocupand spatiu cat mai putin.

Ca solutie pentru aceste probleme am gasit o gama foarte variata de modele (peste 30 modele standard, fiind posibila si executia scarilor pe baza de proiect special). Aceste scari se impart in 3 game distincte: modulare, elicoidale de interior si exterior, pliante.

Scarile modulare

Se pot utiliza ca scari principale sau secundare de acces. Sunt autoportante, se sprijina doar pe pardoseala de plecare pe o suprafata foarte mica si in placa nivelului superior, lasand restul spatiului liber pentru orice decorare ulterioara. Au o structura foarte aerisita, neobturand in nici un fel spatiul vizual. Sunt disponibile mai multe variante constructive, in functie de tipul balustradelor utilizate (Maxima Inox cu balustrada din inox, Maxima Lemn cu mana curenta din lemn si Maxima Poliuretan cu mana curenta din poliuretan). Este disponibila si o varianta cu urcare foarte rapida, pentru spatiile restranse (Cadria).

Scarile pliante

Cea mai eleganta si usoara cale de acces la un pod sau terasa o reprezinta scarile pliante. Ele sunt disponibile in trei modele Pan, L3, Saf (realizate din otel zincat sau din duraluminiu), fiecare model fiind executat in mai multe variante constructive: pentru acces prin tavan, pe perete sau prin tavan pe terasa. Toate modelele includ si chepeng (completare pentru ultima treapta) din MDF dotat cu incuietoare, pentru inchiderea eleganta a golului de acces.

Pentru toate aceste modele de scari montarea este foarte usoara, nefiind necesara prezenta unui personal specializat, datorita conceptiei modulare si a specificatiilor tehnice de montaj foarte explicite, furnizate o data cu fiecare tip (sunt scari special concepute pentru "bricolat particular"). Punerea in opera poate fi executata de doua persoane in cel mult o zi (sunt modele ce se monteaza in maximum doua ore).

Se elimina astfel proiectarea costisitoare a scarilor din structuri clasice (fier, beton). Simpla prevedere a golului din planseul unde vreti sa intrati pe scara si alegerea modelului potrivit lui sunt de ajuns.

Accesul pe terasa

Scarile pentru acces pe terasa vin ca o solutie completa: pachetele cuprind scara plianta efectiva, dar si capacul exterior de pe terasa. Acest capac este realizat din tabla zincata si are incluse reborduri speciale pentru a face acest acces impermeabil. Exista si aici mai multe variante de finisaje si dimensiuni

Pe spatii restranse

Scarile elicoidale sunt ideale pentru utilizare in spatiile cele mai restranse, pot avea diametre pornind de la doar 100 cm (cu latimea treptei de 50), pana la orice diametru solicitat (din 10 cm in 10 cm pana la 2 metri). Se pot executa din otel vopsit, otel in combinatie cu lemn sau doar lemn pentru interior si din otel zincat pentru exterior.

Avantaje

Materialele folosite sunt de calitate superioara: otelul este vopsit in camp electrostatic (pentru modelele de interior) si zincat la cald (pentru modelele de exterior); aluminiul folosit este din categoria "duraluminiu"; inoxul este din categoria "alimentar"; lemnul utilizat este fag (baituit natur, stejar, cires sau nuc) uscat in prealabil cinci ani, multistratificat, tratat anticiuperci si antimucegaiuri, garantand astfel utilizarea indelungata fara problemele clasice ce apar la scarile din lemn. Nu scartaie, nu se mai usuca in timp ca sa apara rosturi la imbinarile dintre straturi, nu sunt atacate de daunatorii clasici ai lemnului, au densitate mare si rezista foarte bine la trafic. Aceste scari sunt importate din Italia la noi in tara de firma Maer. Pentru mai multe informatii accesati site-ul www.maergroup.com.

Sfatul designerului

Realizarea legaturii dintre niveluri in locuintele cu suprafete mici sau cu constrangeri pentru golurile din plansee datorita structurilor de rezistenta este o problema frecvent intalnita. Iata o solutie practica si eficienta de rezolvare a ei
  • georgiana.teodorescu@jurnalul.ro
  • imagini: MAER
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul scari