x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Scrisori

09 Sep 2005   •   00:00

9 septembrie 2005

K.V. Bucuresti:
"Sunt in varsta, grav bolnava si aproape oarba din cauza unei operatii gresite si nu inteleg de ce Primaria nu ma sprijina, potrivit art. 17/2000, cu un ajutor social. Am depus actele acolo, dar nimanui nu ii pasa si eu nu mai stiu ce sa fac".

RASPUNS: De la Primaria Sectorului 3 am primit urmatorul raspuns pentru dumneavoastra: "In urma anchetei sociale si a actelor medicale prezentate s-a constatat ca in urma analizarii situatiei sociale a doamnei Kohl Valeria au fost realizate demersurile necesare pentru ca aceasta sa beneficieze de serviciile socio-medicale oferite de Fundatia «Crucea Galbena», incepand de la data de 07.09.2005. Pana in prezent, persoana in cauza a beneficiat de serviciile oferite de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 prin intermediul ingrijitorilor la domiciliu, angajati ai acestei institutii. De asemenea, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 o poate sprijini pe doamna Kohl cu medicamentele solicitate, in functie de nevoile identificate". De asemenea, am vorbit pentru dumneavoastra si la Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap, deoarece ati spus ca sunteti aproape nevazatoare. De aici am aflat ca este necesar sa fiti consultata de un medic specialist oftalmolog, cu trimitere de la medicul de familie. Cu referatul de la medicul specialist, alaturi de rezultatele analizelor medicale detinute, bilete de iesire din spital (daca este cazul) si cu adeverinta de venit trebuie sa va prezentati la Comisia de Expertiza Medicala a persoanelor adulte cu handicap din Sectorul 3, cu sediul in Strada Lucretiu Patrascanu nr. 3, telefon 323.57.71, 340.40.11, interior 415.

Tigan Ana Valeria, Bucuresti:
"In momentul de fata sunt casnica, mi-am lasat serviciul dupa 20 de ani de munca (intr-o regie autonoma de termoficare) din motive personale si am nevoie urgenta de serviciu".

RASPUNS: Va indrumam sa va adresati Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca din sectorul in care locuiti.

Stanciu Andrei:
"Locuiesc in Sectorul 6, pe Strada Babesti, din cartierul Militari. Aceasta strada nu este asfaltata si la orice ploaie se transforma intr-un lung sir de balti. In zona au mai existat alte stradute in aceeasi situatie care au fost asfaltate, dar la noi nu s-a realizat nimic. Am scris pe Internet atat Primariei de sector, cat si primarului general, dar nu am primit raspuns. Va rog sa ma ajutati sa aflu daca exista vreo speranta in acest sens in viitorul apropiat".

RASPUNS: Ne-am interesat pentru dumneavoastra la Primaria Sectorului 6, de unde am aflat ca Strada Babesti a fost propusa de aceasta institutie in programul coordonat de Primaria Municipiului Bucuresti "Reabilitari drumuri urbane in Bucuresti" - etapa a II-a. Acest program este finantat din fonduri BEI si urmeaza sa se deruleze de catre PMB.

Florea Valentin, Craiova:
"Tatal meu, Florea Constantin, a fost cadru MI si a decedat la 1.07.1994. Acesta, fiind pensionat, a lasat pensie de urmas mamei mele, Florea Silvia, care, la randul ei, a decedat la 14.11.2004. Eu, ca fiu intretinator, ar fi trebuit sa primesc pensia pe luna noiembrie, dar nu am primit-o, desi am trimis un dosar cu actele necesare la Casa de Pensii. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a-mi rezolva aceasta problema".

RASPUNS: De la Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale am primit urmatorul raspuns: "Am verificat cele semnalate de dvs. la Casa Judeteana de Pensii Dolj, care ne-a comunicat ca nu figureaza in baza de date ca pensionari nici dl Florea Constantin, nici dna Florea Silvia. Daca domnul Florea Constantin a beneficiat de pensie din sistem MI, va indrumam sa va adresati Casei de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor".

Ion Florica Gheorghe, Giurgiu:
"Din primavara anului 2003 am observat ca sunt furat la plata energiei termice pentru incalzirea apartamentului meu. Am facut un calcul diferential intre lunile iernii 2001-2002 si lunile iernii 2002-2003 si a iesit un prejudiciu de 1.800.000 de lei, in conditiile in care gigacaloria era de 800.000 de lei, fara sa fie pierduti la nivelul Asociatiei de Proprietari. Mentionez ca am cumparat acest apartament in primavara anului 2001 si m-am mutat in el in iunie 2001. Am reclamat conducerii Asociatiei ca am fost incarcati in plus toti locatarii nejustificat si cu plata prea mare la caldura. Asociatia nu a vrut sa recunoasca, dar nici nu a putut dovedi si a aruncat vina pe CET Giurgiu. Ce sa fac pentru a mi se face dreptate?".

RASPUNS: Potrivit specialistilor de la Liga Asociatiilor de Proprietari - Habitat, trebuie sa va adresati Serviciului de Relatii cu Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariei Giurgiu impreuna cu documentele justificative insotite si de o succinta expunere a problemelor semnalate.

Balineanu I. Alex, Botosani:
"Sunt pensionar de stat cu vechime integrala in munca din anul 1990. La data de 20 mai 2005 am fost la Casa Judeteana de Pensii Botosani, unde am depus o cerere prin care am solicitat vechimea in munca din cadrul fostului CAP. In urma verificarii am primit o decizie prin care s-a stabilit ca voi primi o suma de bani la data de 01.06.2005. Nici pana acum nu am primit acesti bani. Ce trebuie sa fac?".

RASPUNS: Va indrumam sa va adresati la Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, cu adresa in Strada Latina numarul 8, Sector 2, Bucuresti, telefon Infoline - 021-250.91.11 sau 0800.826.727 (linie telefonica gratuita).

INREGISTRAREA LA OSIM A MARCILOR
In vederea combaterii pirateriei si asigurarii legalitatii circulatiei unor opere originale, agentii economici care le produc le pot inregistra denumirea sau sigla acestora, ca marca a unui produs, la Oficiul de Stat Pentru Inventii si Marci (OSIM). Nu pot fi inregistrate marcile care sunt notorii (larg cunoscute), de exemplu cuvinte ca "Lege", "Guvern", "Paine", sau embleme si steme oficiale sau binecunoscute si nici marcile deja inregistrate.

CERERE. Marcile sunt protejate in Romania conform dispozitiilor legii si cu respectarea conventiilor, tratatelor si acordurilor la care Romania este parte. Cererile de inregistrare a marcilor, orice alte cereri cu privire la marcile depuse spre inregistrare sau inregistrate, precum si intreaga corespondenta referitoare la acestea vor fi intocmite in limba romana si vor fi depuse la OSIM.

Inregistrarea unei marci se solicita la OSIM de catre persoane fizice sau juridice, direct sau printr-un mandatar. Depunerea unei cereri de inregistrare a unei marci la OSIM se poate face direct si cu confirmare de primire la Registratura generala a OSIM sau prin posta, trimisa recomandat cu confirmare de primire.

Cererea de inregistrare a marcii se intocmeste intr-un singur exemplar pe un formular-tip ce se furnizeaza gratuit de OSIM si care se poate gasi pe Internet la adresa www.osim.ro. Cererea va fi insotita de reproducerea grafica sau fotografica a marcii in dimensiuni de maximum 8/8 mm, dupa cum urmeaza:
  • cinci reproduceri ale marcii in negru si alb, cand solicitantul nu revendica o culoare ca element distinctiv al marcii;
  • cinci reproduceri ale marcii in negru si alb si cinci reproduceri ale marcilor color, cand solicitantul revendica cel putin o culoare ca element distinctiv al marcii.

    EXCEPTII. In cazul in care din cererea de inregistrare a marcii lipsesc unele elemente, OSIM notifica solicitantului lipsurile constatate. Daca solicitantul completeaza lipsurile in termen de trei luni de la data depunerii cererii de inregistrare a marcii la OSIM, data depozitului va fi aceea la care toate aceste elemente au fost comunicate la OSIM. In cazul in care solicitantul nu completeaza cererea in termen de trei luni de la notificare, OSIM va decide respingerea cererii de inregistrare a marcii si va restitui taxa de inregistrare si de examinare a marcii.

    Decizia de atribuire a datei depozitului national reglementar sau de respingere a cererii de inregistrare a marcii este comunicata solicitantilor in termen de cinci zile de la emiterea acesteia. Cand un document nu a fost semnat de solicitant, de titular sau de mandatar, data la care documentul a fost prezentat la OSIM este recunoscuta, cu conditia ca acesta sa fie semnat ulterior, in termen de maximum o luna. Semnatura unui document transmis prin fax este valabila, cu conditia ca originalul documentului sa fie transmis la OSIM in termen de maximum doua luni de la data transmiterii acestuia prin fax.

    CLASIFICARE. Lista cuprinzand produsele si serviciile pentru care protectia marcii este solicitata trebuie sa fie stabilita in termeni precisi, astfel incat denumirea produselor si a serviciilor sa permita clasificarea fiecarui produs sau serviciu numai intr-o singura clasa a Clasificarii de la Nisa. Produsele si serviciile nu pot fi considerate ca asemanatoare pe motiv ca figureaza in aceeasi clasa si nici nu pot fi considerate ca fiind diferite pe motiv ca figureaza in clase diferite ale Clasificarii de la Nisa.

    Stefanica, Dutu & Asociatii societate de avocati
  • DRAGA REDACTIE...
    "Va rog sa ma ajutati la rezolvarea unei probleme ce ma vizeaza ca refugiat din Basarabia la 28 iunie 1940. Sunt complet nemultumit de lipsa de responsabilitate a Ministerului Administratiei si Internelor, care isi bate joc de noi, cei peste un milion de romani refugiati din Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta. Ministerul refuza sa semneze ordinul prin care este obligat de Normele Metodologice numarul 1239, pentru aplicarea Legii nr. 290/2003 cu privire la acordarea de despagubiri sau compensatii cetatenilor romani, pentru bunurile care le-au fost sechestrate sau retinute in Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta. Prin articolul 6, alineatul 2 i se cerea doar sa emita un ordin privind valoarea de circulatie a categoriilor de terenuri, care sa fie publicat in Monitorul Oficial, partea I. Nu a fost luata nici o masura, desi ministerul a primit sute de memorii ale refugiatilor. Desi de la 14 iulie 2003 fosta putere ne-a recunoscut drepturile prin Legea 290, actualul Guvern continua sa ne persecute pe noi, basarabenii domiciliati in Romania din 1944, si sa nu permita comisiilor constituite la prefecturi sa hotarasca asupra dosarelor complete depuse din 2003. Este o dovada clara ca actuala Putere ne persecuta in continuare, ne discrimineaza in raport cu ceilalti romani, ne incalca drepturile. Nu ne ramane decat sa ne adresam Curtii Europene a Drepturilor Omului si sa aratam ca drepturile noastre, prevazute in Conventia Europeana a Drepturilor Omului, au fost violate in detrimentul nostru direct si personal de Guvernul Romaniei si mai ales de Ministerul Administratiei si Internelor. Au trecut mai mult de sapte luni de cand am epuizat in prealabil caile de recurs interne." Curuz Dumitru, Bucuresti

    APEL UMANITAR
    "Leontina Nicoleta Calin (foto), in varsta de un anisor, s-a nascut cu grave deficiente de vedere. Diagnosticul a fost pus pentru prima oara la Craiova: dezlipire totala de retina, retinopatie de prematuritate gradul V. Doctorii craioveni nu ne-au dat nici o speranta. Am mers la Bucuresti si am avut parte de aceeasi suferinta, medicii ne-au spus acelasi lucru. Singurul nostru copil nu are nici o sansa de vindecare. Un singur doctor din Bucuresti ne-a dat incredere sa luptam. Dansul ne-a confirmat diagnosticul micutei, dar ne-a dat si speranta ca Leontina poate fi vindecata. Ne-a spus ca singura sansa ar fi o operatie ce se poate efectua in Belgia. Costurile sunt insa mult prea mari, iar noi nu ne permitem. Pe zi ce trece starea ei se agraveaza si toate sperantele se scurg. Noi o sa vindem ce putem din casa, chiar si animale, desi nu stiu cat de mult ne va ajuta asta. Operatia costa 6.000 de euro. Contam pe solidaritatea si sprijinul oamenilor cu suflet care pot si vor sa ne ajute. Numerele de telefon la care ne puteti contacta sunt: 0740988043 sau 0741785344. Conturile deschise la BCR sunt EURO: RO50RNCB2600000410840002 si ROL: RO77RNCB260000041084 0001". Calin Ion, Dolj
    ×