x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Sertarele ordonate contează în bucătărie

Sertarele ordonate contează în bucătărie

de Adela Parvu    |    22 Ian 2009   •   00:00

ORGANIZAREA INTERIOARĂ ESTE CEA CARE FACE DIFERENŢA ÎNTRE COMUN ŞI LUXOS.
Faţă de alte tipuri de mobilă, cea din bucătărie se face de regulă pe comandă. Spaţiul trebuie bine exploatat, zonele de gătit, preparare, spălare şi congelare a alimentelor clar delimitate, dar confortabil aşezate, conform unei scheme triunghiulare.



Investiţia într-o bucătărie de calitate înseamnă achiziţionarea unui mobilier de calitate. Acesta nu se schimbă des, din cauza faptului că înglobează şi electrocasnicele sau cel puţin chiuveta, nu poate fi mutat în altă locuinţă, fiind realizat pe măsura spaţiului existent, care nu corespunde cu altul destinat aceleaşi funcţiuni. Dar prin ce se traduce calitatea într-o bucătărie?

DETALIILE ASCUNSE
Adevăratele secrete se află ascunse în spatele dulapurilor şi a sertarelor şi sunt, de fapt, rezultatul unor tehnologii performante, în care s-a investit multă muncă, dar şi ingeniozitate. Orice dulap şi sertar din ansamblul unei mobile de bucătărie devin inestetice şi chiar enervante atunci când nu sunt prinse cu balamale sau şine de culisare, de calitate. Dacă nu se poate manevra uşa unui dulap sau un sertar, asta înseamnă lipsă de confort şi pierdere de timp în bucătărie, plus acumulare de praf, mizerie şi aburi care degradează constant şi iremediabil interiorul mobilierului.

Aşa că, atunci când vreţi să vă îmbunătăţiţi mobila din bucătărie e bine să optaţi pentru cele mai calitative sisteme de prindere şi culisare, elemente care nu se văd, dar care contribuie decisiv la o activitate plăcută, confortabilă şi igienică în spaţiul în care gătiţi.

SERTARE ORDONATE
Germanii sunt neîntrecuţi atunci când vine vorba de organizare, iar în privinţa bucătăriilor pe care le produc, se pare că acestea se dovedesc în primul rând prea drepte şi calculate pentru locuinţele noastre cu pereţi strâmbi.

Dar dincolo de asta este remarcabil modul în care concep organizarea interioară a dulapurilor şi, în special, a sertarelor.

Am ales să vă exemplificăm cu modelele de sertare lansate de Leicht şi Zeyko în 2008. Cei de la Leicht au conceput sistemul M-Space ce combină funcţiunea cu originalitatea vizuală şi calitatea.

Sertarele impecabil realizate sunt dotate cu accesorii interioare care asigură o organizare perfectă a tuturor obiectelor şi ustensilelor folosite într-o bucătărie în care se găteşte intens.

Elementele folosite la compartimentarea interioară pot fi reconfigurate, plăcuţele din aluminiu fiind prinse cu nişte cleme speciale în formă de cruce, care fixează la unghiuri perfecte, de 90 de grade, fiecare compartiment nou creat, conform dorinţei proprietarului.

În plus, există accesorii din lemn în care se pot aşeza, în siguranţă şi ferite vederii, cuţitele.
Compartimentarea poate fi realizată şi pe verticală, cu elemente detaşabile din lemn masiv, care pot culisa în lateral şi pot fi folosite şi ca suport atunci când sertarul este deschis.

PERSONALIZARE
Firma Zeyko are o linie specială pe sisteme destinate organizării sertarelor. Inline walnut nu se referă doar la nuanţa lemnului folosit pentru anumite modele din colecţia producătorului german, ci la sistemul de compartimentare cu elemente detaşabile, care pot fi reconfigurate în funcţie de necesităţile fiecărui proprietar. Realizate din metal şi îmbrăcate cu lemn, elementele detaşabile sunt prevăzute la capete cu magneţi puternici, care asigură prinderea între ele şi de interiorul sertarului.

Între o mobilă de bucătărie comună şi una de calitate există diferenţe foarte clare. De multe ori aspectul exterior pare a nu face net diferenţa, mai ales că acum există materiale frumoase de finisaj şi accesorii la vedere, care costă rezonabil. Fiţi aşadar pe fază atunci când vine vorba de achiziţii noi.

×
Subiecte în articol: bucătărie