x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Siguranţa copiilor tăi contează!

Siguranţa copiilor tăi contează!

de Adela Parvu    |    18 Feb 2009   •   00:00

SISTEME DE PROTECŢIE CARE LIMITEAZĂ ACCESUL ÎN ZONE PERICULOASE.
Criza economică afectează pe zi ce trece tot mai multe familii. Dacă de pe lista de cumpărături sunt tăiate produsele noi, obiectele pentru casă ori materialele de construcţii, într-o locuinţă tot mai sunt necesare anumite lucruri care trebuie achiziţionate sau confecţionate.



Pentru familiile care au copii, prevenirea accidentelor casnice este metoda cea mai bună de a elimina posibile daune grave atât în privinţa sănătăţii, cât şi din punct de vedere material. Decât să se întâmple o nenorocire, mai bine e prevenită, mai ales acum, în această situaţie economică delicată, când banii sunt puţini şi ne limitează acţiunile.

Acces controlat

Cei de la firma Dolle au lansat pe piaţa europeană o serie de sisteme de protecţie concepute special pentru îngrădirea accesului în locurile din casă care pot fi periculoase pentru copii. Aceste produse sunt fabricate în corelaţie cu principala ofertă a firmei, respectiv scările interioare, dar designerii care le-au creat s-au gândit că micile porţi de siguranţă pot reprezenta o soluţie adaptabilă şi altor locuri din locuinţă, mai ales când aceasta nu este o casă care să aibă şi scară interioară. Aşadar, portiţele de siguranţă, dotate cu sisteme de închidere, cu încuietoare ce are o piedică ce nu poate fi manevrată de un copil, previn accesul copiilor în anumite locuri din casă. Acestea pot fi ataşate balustradei şi mâinii curente a scării interioare, dar sunt şi modele care se pot fixa exclusiv în perete, separând zona cu probleme. Chiar dacă aceste sisteme de protecţie se găsesc mai greu pe piaţa noastră, în magazinele de bricolaj găsiţi materiale sau componente deja fabricate, care vă permit să adaptaţi soluţia prezentată aici.

POZIŢIONARE

Unde se pun portiţele de siguranţă? Numai în corelaţie cu încăperea destinată celui mic. Dacă locuiţi la casă, iar camera copilului se află la etaj, iar acolo îşi petrece acesta cea mai mare parte a timpului, portiţa se poziţionează la etaj. Dacă copilul are camera la parter, puneţi protecţie în partea de jos, iar dacă aveţi sobă, şemineu, chiar şi radiator electric ori reşou, aveţi grijă să îngrădiţi zona. Atenţie, în toate cazurile, portiţa trebuie să fie extrem de bine fixată, pentru aceasta apelaţi şi la prinderea mecanică.

×