x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Sisteme de securitate hi-tech pentru casă şi familie

Sisteme de securitate hi-tech pentru casă şi familie

de Alina Iancu    |    31 Iul 2010   •   00:00
Sisteme de securitate hi-tech pentru casă şi familie

A fost lansat de curând pe piaţa românească unul dintre cele mai complexe sisteme de securitate destinate locuinţei cu tehnologie wireless bidirecţională şi o gamă completă de detectori de efracţie sau de gaz, fum şi inundaţii. Utilizatorii au şi posibilitatea de a integra în centrala sistemului diverse module de comunicaţie cu ajutorul cărora îl pot controla de la distanţă sau dispozitive de monitorizare a copiilor şi bătrânilor.

Agility se numără printre cele mai nou apărute sisteme de securitate, dotat cu tehnologie wireless bidireţională, care îi permite să transmită, dar şi să primească informaţii de la dispozitivele ataşate. Aceeaşi tehnologie măreşte gradul de siguranţă prin eliminarea transmisiilor redundante de semnal, dar şi prin posibilitatea de a controla echipamentele de la distanţă. În centrala sistemului pot fi integrate module de comunicaţie de tip IP, GSM/GPRS sau PSTN, care permit utilizatorului să programeze sistemul sau să verifice dacă totul este în regulă de la distanţă, prin intermediul telefonului mobil sau al calculatorului. Astfel pot fi verificaţi atât detectorii de gaz, fum, dioxid de carbon sau de inundaţie, cât şi cei de efracţie, indiferent că sunt montaţi în interiorul sau în exteriorul locuinţei.
Sistemul poate fi dotat şi cu diverse automatizări cu ajutorul cărora se pot controla şi programa luminile, uşile sau sistemul de irigaţie.

Eficienţa sistemului de securitate se extinde şi asupra locatarilor, mai ales a celor în vârstă sau a copiilor. Bătrânii pot purta o brăţară prevăzută cu buton de panică şi cu sistem wireless care transmite proprietarului un semnal ori de câte ori butonul este apăsat. În cazul copiilor, sistemul poate fi programat să monitorizeze video activitatea acestora sau să trimită mesaj pentru a notifica întoarcerea lor de la şcoală.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou