x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Stilul contemporan, altfel de abordare

Stilul contemporan, altfel de abordare

01 Mar 2007   •   00:00

AFLA CE E NOU
311 ilustraTii colorate ale unor interioare
AFLA CE E NOU
311 ilustraTii colorate ale unor interioare

Abordarea proprie a viziunilor personale asupra a ceea ce trebuie sa reprezinte un interior este o modalitate creativa de a umple un spatiu nu numai cu mobilier, ci si cu semnificatii extrem de interesante pentru cei de dinafara care le descopera. Asta nu inseamna ca cei care se apuca de astfel de treburi nu au habar de ceea ce inseamna designul de interior. Trebuie ca in prealabil sa existe o minima documentare facuta in acest sens. O va demonstra si continutul acestei carti. Spatiile prezentate in paginile ei nu au fost "preparate" cu bugete impresionante sau sub ochiul atent al designerului de interior. O demonstreaza chiar si coperta in care regasim piese de mobilier extrem de ingenios concepute sau reconditionate si amestecate alaturi de celelalte intr-un spatiu, este adevarat, extrem de generos ca si dimensiuni.

Mobilare modesta

Renumitul fotograf norvegian Solvi dos Santos a calatorit prin multe parti ale lumii pentru a veni cu informatii vizuale privitoare la o modalitate aparte de amenajare intalnita in spatiul contemporan. Respectiv aceea care apeleaza la mijloacele simple avute la indemana precum: un spatiu nu tocmai locuibil la o prima vedere (pentru ca apartine unei cladiri vechi si darapanate), obiecte de mobilier reconditionate sau inventate pur si simplu din materiale provenite de cine stie unde sau combinatii care mai de care.

Combinatiile neasteptate pe care le veti afla din aceasta carte-album sunt: pozele vechi inramate, aranjate frumos pe un perete imbracat in faianta, o banca adusa dintr-o sala de clasa, din aceea veche, cu doua locuri, care este asezata la un birou intr-o camera de copil si cate si mai cate... "Simply Contemporary" este publicata de renumita Editura londoneza Thames&Hudson si poate fi gasita in magazinele Companiei de Librarii Bucuresti

IDEI PENTRU AMENAJAREA BUCATARIEI

Indiferent ca este intr-o singura culoare sau in mai multe, foarte moderna ori foarte veche, daca include sau nu un loc pentru servirea mesei, bucataria este spatiul care "alimenteaza" restul locuintei. In aceasta carte veti descoperi o resursa buna de exploatat in vederea organizarii si amenajarii acestei functiuni. Puterea exemplului este elocventa, astfel ca cele 60 de bucatarii prezentate in carte vor fi binevenite. Alegerea aranjamentelor propuse nu este una oarecare: fiecare dintre ele se gaseste in casa unei personalitati sau poarta semnatura unui renumit designer.

IDEI PENTRU AMENAJAREA BAII

Baia ca un salon; bazin sau cuva in loc de cada; cabine si sali de dus; in jurul unei cazi retro; cu o cada centrala; minibai; bai clasice; bai moderne, toate acestea sunt chestiuni de interes privitoare la amenajarea functiunii baii. Le regasiti pe toate exemplificate prin 60 de aranjamente, ce constituie tot atatea sugestii potrivite pe gusturi si bugete diferite. Si sa nu uitam ca fiecare aranjament are mica sa poveste, din care aflam in ce oras sau in ce tip de imobil este amplasat, numele designerului care l-a conceput sau cine este proprietarul.

Nota: Ambele carti fac parte din colectia Casa si Gradina a Editurii House of Guides
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul