x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Supercupa Europei

Supercupa Europei

31 Aug 2007   •   00:00

AC Milan şi FC Sevilla sunt două nume ce impun respect in Europa. Nu e de mirare, doar vorbim de căştigătoarea Ligii Campionilor şi invingătoarea ultimelor două ediţii ale Cupei UEFA.

Cea mai bună echipă a Bătrănului Continent: AC Milan sau FC Sevilla


AC Milan şi FC Sevilla sunt două nume ce impun respect in Europa. Nu e de mirare, doar vorbim de căştigătoarea Ligii Campionilor şi invingătoarea ultimelor două ediţii ale Cupei UEFA. Ca să nu mai spunem că echipa antrenată de Juan de Ramos este şi actuala deţinătoare a Supercupei Europei. Cele două campioane se intălnesc vineri pentru a vedea care este cea mai bună echipă a Bătrănului Continent, intr-un meci transmis in direct la Pro TV, incepănd cu 21:45.

După o evoluţie foarte slabă in campionatul trecut, cănd a pornit şi cu un handicap de puncte, Milan a reuşit să ii păstreze mulţumiţi pe fani şi pe patronul Silvio Berlusconi, prin căştigarea celui de-al optulea trofeu UEFA Champions League, in faţa englezilor de la Liverpool. A fost răzbunarea milanezilor in faţa unui adversar care in urmă cu doar doi ani le-a suflat trofeul, după ce la pauză elevii lui Ancelotti conduceau cu 3-0. Vara lui 2007 a adus destule schimbări pentru milanezi. Alessandro Costacurta a decis să se retragă din activitate, acum ocupănd postul de antrenor secund, iar italienii s-au intărit cu Alexandre Pato, de 17 ani, noua stea a fotbalului brazilian, care a costat peste 15 milioane de euro, dar şi cu veteranul lui Real Madrid, Emerson, pentru 7 milioane. Aşadar, după ce au ratat transferul lui Ronaldinho, oficialii diavolilor s-au reorientat către alţi doi brazilieni, urcănd numărul titularilor din ţara cafelei la cinci.

Â

ADVERSARI. Sevilla, nou-venită printre granzii Europei, a avut principalul merit că şi-a păstrat echipa in mare parte neschimbată din momentul in care a atins succesul, in mai 2006.

Ofertele de zeci de milioane au curs pentru Kanoute, Alves sau Navas, dar, de fiecare dată, preşedintele clubului, Maria del Nido, le-a respins. In acest sezon, cu participarea in UEFA Champions League asigurată, preşedintele del Nido şi antrenorul Juan de Ramos vor să uimească Europa incă de la prima confruntare in Supercupa Europei. Mai ales că spaniolii vin cu un moral extraordinar după ce au reuşit să se impună cu 6-3 in faţa lui Real Madrid, căştigănd astfel Supercupa Spaniei.

×
Subiecte în articol: sport