x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Tapete care se pot vopsi

Tapete care se pot vopsi

de Adela Parvu    |    28 Aug 2008   •   00:00

Tapetul actual de calitate se poate vopsi uşor, conform dorinţelor fiecăruia. Se pot crea chiar şi zone de culori diferite şi motive ornamentale în acord cu stilul vizat în amenajarea interioară

 
Moda tapetelor nu a trecut, din contră, este în plin vîrf, mai ales că motivele florale şi cele abstracte inspirate din arta vizuală se regăsesc peste tot, inclusiv pe tapiţeria canapelelor şi a fotoliilor de ultimă oră. Vopsea sau tapet? Iată că raspunsul ar putea fi “ambele”, pentru că există deja variate modele de tapet care se pot vopsi. Şi atunci, de ce spunem variate? Pentru că ele diferă ca grosime, textură şi model imprimat în relief. Dar pe lîngă aspectul lor pur decorativ, tapetele atrag atenţia şi datorită caracteristicilor materialelor din care sînt confecţionate. Erfurt, un adevărat lider european în domeniul tapetelor, este un nume cunoscut în rîndul profesioniştilor.

 

Este şi izolant

Compania a lansat multe tipuri de tapet, printre care şi tapetul ce poate fi vopsit. Acest tip de tapet mai este denumit şi tapet lavabil, deoarece vopselurile care se aplică pe suprafaţa lui sînt lavabile, deci pot fi şi curăţate. Important este că acest tip de tapet este biodegradabil, se aplică cu produse recomandate, de calitate, care nu sînt toxice, şi cu toate straturile sale asigură respiraţia pereţilor în standardele stabilite internaţional. Mai mult, se comportă şi ca un strat izolant (termic şi fonic), dar fiind antistatic, deci nu absoarbe praful şi nu îl menţine pe suprafaţa sa. Un alt avantaj este acela că poate fi folosit atît pentru pereţi, cît şi pentru plafoane, iar textura lui permite mascarea oricăror imperfecţiuni de la nivelul zidurilor, inclusiv mici crăpături.

 

Liber la originalitate

Suprafaţa acestor tapete poate fi vopsită de mai multe ori, ele fiind vîndute sub formă de suluri albe. Vopseaua aderă uşor şi repede, fără a se produce multă murdărie în jur, graţie texturii speciale şi designului unic la nivel de imprimeu. Redecorarea camerelor devine astfel o joacă, nefiind nevoie ca fîşiile de tapet existent să fie îndepărtate.

×
Subiecte în articol: tapet