x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Te poti relaxa si in bucatarie!

Te poti relaxa si in bucatarie!

22 Mar 2007   •   00:00

AFLA CE E NOU
Un concept nou, abia intrat pe piata de la noi
foto: POGGEN POHL
AFLA CE E NOU
Un concept nou, abia intrat pe piata de la noi

Poggenpohl, unul dintre cele mai cunoscute branduri de bucatarii din lume si cel mai vechi din Germania, cu o traditie ce are mai mult de 110 ani, este prezent de saptamana trecuta si in Romania. Mai exact, la data de 14 martie a devenit operabil primul showroom Poggenpohl la noi in tara. In intreaga lume, numele Poggenpohl este asociat cu luxul si exclusivismul (preturi care pornesc de la 20.000 de euro si care pot sa ajunga usor la peste 100.000 de euro) si cu persoanele care stiu ce isi doresc.

Bucataria este inima oricarei case. Un centru in care sa te intalnesti si sa comunici cu familia si prietenii. O camera in care gatesti, mananci si petreci timp pretios alaturi de apropiatii tai. Un spatiu dominant pentru viata privata a oricaruia. Acestea sunt valorile pentru aceasta functiune propuse de acest brand.

FUNCTIUNI MULTIPLE

Cu alte cuvinte, un spatiu in care nu numai pregatirea mancarii este prioritara, un spatiu in care sunt combinate zonele functionale cu cele de relaxare. Poti sa asculti muzica, sa vizionezi filme sau sa citesti cartile din biblioteca de aici. Asa ca sa nu fiti surprinsi daca veti descoperi in aceste bucatarii, pe langa dotarile specifice, zone destinate aparaturii hi-tech sau spatii pentru etalarea cartilor.

Propunerile care ne sunt oferite de acest brand sunt incadrate in doua stiluri, anume: "Purismul modern" si "Clasicul modern". Derivat din cubismul lui Le Corbusier, purismul reprezinta curentul artistic, orientat catre forme severe, riguros trasate si o structura a compozitiei clara. Aceasta din urma isi gaseste si ea expresia in scoala de design Bauhaus

Stilul rustic actual

Un concept unitar, desi dezvoltat in doua directii opuse, anume rustic si modern, ne este oferit la acest moment, in domeniul amenajarii bucatariei.
Este vorba despre noile game rustice de linii de bucatarie ce valorifica rezultatele ultimelor cercetari din tehnologia materialelor, pe care ni le propun cei de la Franke. Designul in ansamblul sau este unul simplu si practic.
In imagine este surprins un exemplu reprezentativ pentru acest concept. Cuptorul cu fereastra arcuita, cu un ceas clasic pentru programe si butoane din alama patinata, incastrat intr-un perete aduce un aer traditional si retro.
Facilitatile tehnice pe care le are de oferit in schimb sunt de ultima generatie. Texturile naturale, culorile subtile si formele prietenoase ale celorlalte elemente sustin aspectul traditional si retro.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul