x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ten de gheisa cu masajul japonez

Ten de gheisa cu masajul japonez

31 Mar 2006   •   00:00

De ce femeile japoneze au tenul luminos si la 60 de ani? De ce nu au riduri si arata ca la 30? Ideea ca structura genetica le este favorabila nu mai este plauzibila, pentru ca secretul japonezelor a iesit la iveala si este la indemana femeilor de pretutindeni: masajul facial Kobido.

Tehnicile speciale de masaj confera tenului fermitate, finete si un aspect luminos. De-acum nu trebuie sa va mai faceti griji ca timpul va va brazda pielea de pe fata si de pe gat. Practicat in mod regulat, masajul Kobido face aproape inutile cremele foarte scumpe, injectiile cu toxina botulinica si liftingul.

Tehnici


Masajul japonez are la baza doua metode speciale asiatice: Anma (masajul profund) si acupunctura (actiunea cu ajutorul acelor in anumite puncte din circuitul energetic al organismului). Masajul japonez al fetei incepe cu o operatie de curatare a pielii si una de hidratare, pentru a-i reda elasticitatea. Astfel, tenul dumneavoastra va fi pregatit pentru masajul propriu-zis. Urmeaza "faza energizanta", care consta in stimularea, cu varfurile degetelor, a punctelor energetice, prin care trece energia vitala: Qi. Aceasta etapa are efect de lifting. Iar la final se efectueaza miscari de alunecare, menite sa elimine toxinele acumulate la nivelul pielii de pe fata, ceafa si gat. Aceasta ultima etapa se aseamana foarte mult cu drenajul limfatic. De fapt, "cheia" succesului masajului Kobido o reprezinta inlaturarea tensiunilor de la nivelul muschilor faciali, responsabile cu formarea ridurilor. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, masajul trebuie sa devina parte in "ritualul" obisnuit de ingrijire a fetei, efectuat in fiecare dimineata. In acest mod, veti avea un ten neted, ridurile deja formate se vor estompa si nu vor mai aparea altele noi. Beneficiile masajului Kobido nu se limiteaza insa la nivelul pielii. Atunci cand se efectueaza corect, prin respectarea succesiunii etapelor enumerate, masajul facial japonez ajuta la reechilibrarea energiilor intregului organism, stimuland sistemul imunitar si astfel punandu-ne la adapost de unele boli.

DIFERENTE. Intre masajul facial european si cel japonez exista o serie de diferente. In timp ce masajul european se efectueaza usor, delicat, actionandu-se doar asupra straturilor superficiale ale pielii, masajul facial Kobido consta in aplicarea unor lovituri usoare cu buricele degetelor, alternate cu manevre de presopunctura. Aceste tehnici nu vizeaza doar pielea de pe fata, gat si ceafa, ci mai ales musculatura faciala. In plus, prin manevrele proprii stilului japonez de masaj sunt stimulate punctele energetice din acupunctura. In acest mod se intareste sistemul imunitar. BENEFICII. Masajul japonez Kobido actioneaza atat la suprafata, cat si in profunzime. Astfel, la nivel superficial, masajul facial ii reda tenului stralucirea si nivelul de hidratare de care are nevoie. In profunzime, masajul japonez are efecte benefice asupra musculaturii subcutanate, dar si asupra circulatiei de la nivelul fetei. Kobido stimuleaza circulatia sangvina, iar tenul capata un aspect mai sanatos si mai tanar. In plus, manevrele de masaj contribuie la cresterea temperaturii pielii, in acest mod favorizandu-se eliminarea toxinelor si a impuritatilor stocate in pori. Temperatura ridicata activeaza, de asemenea, sistemul limfatic.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul masajul japonez kobido