x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Tesla învinge în "raliul verde" de la Monte Carlo

Tesla învinge în "raliul verde" de la Monte Carlo

de Magda Cristina Ursache    |    07 Apr 2011   •   10:13
Tesla învinge în "raliul verde" de la Monte Carlo
Sursa foto: /Le Blog Auto
160125-tesla-electric-roadster-monte-carlo-photo002.jpgLa raliurile care se ţin anual la Monte Carlo, se întâmplă să nu ai unde să arunci măcar un ac de păr, din pricina mulţimii strânse să simtă măcar a mia parte din adrenalina piloţilor de Formula 1. Iar de-a lungul străzii care coboară în ac de păr, chiar vizavi de hotelul Fairmont, toată lumea îşi ţine răsuflarea, când trec maşinile în viteză. Puţină lume ştie că cel mai bine privesc secunda asta de concurs femeile care îşi fac... pedichiura, la Fairmont, pentru că în vreme ce pedichiuristele le înmoaie călcâiele şi le curăţă cuticulele de la degetele picioarelor, ele pot privi prin ferestrele largi exact spre "Acul de Păr". O emoţie de acest fel vor fi trăit şi turistele din weekendul acesta, deşi încă nu e vremea cursei de Formula 1.

Raiul celor faimoşi şi bogaţi, Monte Carlo are reputaţia unui loc extravagant. Sporturile cu motor sunt deja de un secol apanajul acestei lumi, iar Grand Prix-urile organizate aici de Automobile Club of Monaco strâng foarte multă lume. De cinci ani, o nouă competiţie a intrat în atenţia pasionaţilor, cursa anuală a automobilelor care folosesc energie alternativă situând Monaco pe Harta Verde a celor care au spus "nu" emisiilor de gaze de eşapament rezultate în urma arderilor de combustibili fosili.
Dacă în 2007 s-au strâns la start doar 36 de competitori, în zilele de 1, 2 şi 3 aprilie nu mai puţin de 120 de concurenţi s-au adunat pentru a da o şansă energiilor alternative. Pentru a se păstra tradiţia Raliului Monte Carlo, au fost mai multe puncte de start pentru acelaşi eveniment: Lugano, Annecy-le-Vieux şi Clermont-Ferrand, cursa continuând spre Valence. După o noapte petrecută în regiunea franceză Drome, piloţii au luat cap-compas spre Mediterana, iar cursa s-a încheiat la Monaco, după binecunoscutul test de agilitate din port.

Eveniment dedicat high-life-ului şi tehnologiilor "verzi" de ultimă oră, Alternative Monte Carlo Rally s-a terminat anul acesta cu victoria unui strălucitor automobil "sport" marca Electric Tesla, la volanul căruia s-a aflat Erik Comas, campion al Franţei la Formula 3, pilot de Formula 1, fondator al unei şcoli unde sunt instruiţi cei care doresc să devină piloţi de curse, pentru diferite niveluri şi formule.

×