x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Top 6 masini electrice

Top 6 masini electrice

de IncomeMagazine    |    04 Sep 2012   •   05:37
Top 6 masini electrice

Pana in 2005 productia de serie a vehiculelor electrice a fost imposibila, insa progresele facute in domeniul nanotehnologiei si al bateriilor electrice ne conving tot mai mult ca in urmatorii 10 cel mult 20 de ani, majoritatea dintre noi vor conduce masini electrice.
Tendinta europeana este de eliminare treptata a masinilor traditionale si inlocuirea acestora cu automobile electrice nepoluante. In Europa exista deja localitati care interzic masinile non-electrice: in Zermatt, statiune montana de lux din Elvetia, accesul se face numai cu mijloace de transport public sau cu masini electrice, autovehiculele cu motoare pe combustibili fosili fiind permise doar pentru serviciile de pompieri si politie. In prezent, cei mai importanti constructori auto au ca strategie inlocuirea, in perioada 2012-2013, a masinilor hibrid din prima si a doua generatie cu masini complet electrice si, foarte important , mai ieftine fata de asteptarile pietei.

1. ZOE
Desi va prezenta oficial primul sau model electric ZOE la expozitia auto de la Paris de la sfarsitul lunii septembrie, Renault va livra primele masini ZOE abia la inceputul anului 2013. Bateria unei ZOE va permite parcurgerea a 210 km cu o singura incarcare completa.

Citeste mai mult despre acest Top 6 masini electrice

Citeste si:

Fost 'baiat destept', doresc iesire onorabila din scena

Ce masini ar trebui sa eviti sa cumperi

Cele mai sigure limuzine? Surpinzator, nu sunt cele germane

Ce muncitori romani sunt cautati in Irlanda

Industrii aruncate la fier vechi

Cinci hoteluri bucurestene demne de Hollywood

Ce zic blogerii americanii despre iPhone 5: "Inca nu a aparut dar deja ne plictiseste"

×
Subiecte în articol: top masini electrice renault zoe