x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Toyota off-road experience

Toyota off-road experience

02 Iun 2012   •   19:25
Toyota off-road experience

Amatorii bucuresteni de trasee accidentate pot opta pentru un circuit specializat in cartierul Militari, care, printre altele, beneficiaza de o rampa cu inclinatie de 35 de grade si de o trecere prin vad cu adancime de 70 de centimetri

Daca pana acum bucurestenii pasionati de off-road nu-si puteau satisface pasiunea decat plecand din Bucuresti, incepand de la jumatatea lunii mai Capitala ofera mai mult decat o solutie de compromis. Toyota Bucuresti Nord a deschis primul circuit specializat pe activitati de off-road, acesta gasindu-se in cartierul Militari, zona Valea Cascadelor. Printre dotarile pe care le-a primit ineditul traseu se numara o rampa cu inclinatie de 35 de grade, o rampa laterala cu inclinatie de 40 de grade, o rampa cu incrucisare de punti, o ravena si o trecere prin vad la o adancime de 70 de centimetri.

Botezat Toyota 4x4 Track, traseul functioneaza deocamdata in regim de circuit inchis, adresandu-se potentialilor clienti de Land Cruiser si Hilux care vor sa testeze cu mana lor masinile inainte de achizitionare. Dupa ce va mai fi "imbogatit" cu cateva obstacole, traseul va putea fi abordat si de actualii proprietari ai unor masini Toyota de teren, pentru ca cel mai probabil din toamna, cand urmeaza sa fie definitivat, sa fie disponibil oricarui pasionat de off-road, indiferent de marca masinii pe care o detine.

Noi am testat aceleasi modele Toyota, avand de fiecare data un instructor de la Taifun off-road in partea dreapta. Cel mai important lucru a fost ca ziua s-a incheiat fara niciun fel de evenimente nedorite. Cat priveste performantele celor doua modele tot-teren testate, n-am avut nici o surpriza in a constata ca raman fiecare la varful segmentului sau. De altfel, testele individualizate au facut fiecare obiectul acestei rubrici la timpul lor.

Dincolo de probele specifice, a impresionat spatiul generos al circuitului, in conditiile in care suprafata totala a complexului 4x4 Track este de 27.000 de metri patrati. Lungimea efectiva a pistei este de 800 de metri, din care 130 de metri reprezinta obstacole din metal, lemn si pamant tasat. Toyota 4x4 Track dispune si de o parcare, care are o capacitate de 20 de locuri.

Initial, terenul din Valea Cascadelor urma sa gazduiasca un nou showroom Toyota. Dupa ce criza a lovit puternic in industria auto si cu precadere in randurile importatorilor din domeniu, a aparut ideea circuitului off-road. "Proiectul are mai putin de un an. Aveam cumparat acest teren de pe vremea cand vanzarile erau foarte mari, iar acum spatiul statea degeaba. In aceste conditii, ne-am gandit sa le oferim celor care isi doresc masini de teren de la noi posibilitatea de a le testa cu adevarat. Treptat, ideea a evoluat la un circuit off-road general, in care noi am investit pana acum peste 30.000 de euro. Oamenilor le place sa aiba oportunitati de distractie in oras. Putem organiza evenimente pentru companii, avem instructori", a spus Atanas Angelov, director operational Toyota Romania.

×
Subiecte în articol: auto&moto