x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Trucuri de Anul Nou

Trucuri de Anul Nou

27 Dec 2005   •   00:00
COSMETICA
Cuvantul de ordine in noaptea dintre ani este: "stralucitor". Fiecare dintre noi isi doreste sa arate sclipitor: ochi, obraji, buze, par..., totul trebuie sa fie perfect. Cosmeticiana Neli Pfeiffer ne ofera cateva trucuri pentru a obtine look-ul ideal in asa fel incat toate privirile sa fie atintite asupra noastra.

Odihna si masti


Mai intai de toate, avem nevoie de odihna. Cel mai indicat ar fi ca, intre Craciun si Anul Nou, sa respectam regula celor opt ore de somn nocturn si sa stam cat mai mult timp in aer liber. Asta inseamna ca vom scurta timpul dedicat calculatorului, vom reduce cantitatea de cafea, in schimb vom face abuz de sucuri naturale si apa plata, lichide care ne asigura o buna hidratare si eliminare a toxinelor. "Pentru un aspect proaspat, in saptamana dinainte de Anul Nou este indicat sa facem o cura de sucuri naturale cu vitamina C. In fiecare dimineata, stoarcem intr-un pahar cu apa doua lamai, apoi indulcim cu o lingurita cu miere. Amestecul obtinut se bea dupa micul dejun", ne sfatuieste Neli Pfeiffer. In cazul in care pregatirea petrecerii v-a inghitit tot timpul si oboseala se vede pe chipul dumneavoastra, este necesar sa faceti uz de trucuri mai puternice. Inainte de a pleca la petrecere sau de a primi oaspetii, oferiti-va un cadou: cel putin doua ore numai pentru dumneavoastra. In acest timp, aplicati o masca din mere, care se pregateste astfel: o jumatate de mar, curatat de coaja, se taie bucatele care se pun la fiert in lapte. Amestecul rezultat va avea consistenta unui piure. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc si se lasa la racit. Pasta astfel obtinuta se aplica pe fata, in jurul ochilor, pe gat si decolteu si se lasa sa actioneze 15-20 de minute. Daca tenul este foarte uscat, atunci se poate adauga si o lingurita cu miere in masca. Dupa ce a trecut timpul de actionare a mastii, se spala bine fata, se maseaza cu o crema hidratanta si se aplica apoi machiajul de seara pentru petrecere. In cazul in care tenul este palid si obosit, solutia o constituie cuburile din lapte inghetat. Dupa ce fata a fost hidratata cu o crema, cuburile se pun intr-un tifon si se plimba usor pe chip si pe gat. Persoanelor care au mai mult timp pana la marea petrecere, cosmeticiana Neli Pfeiffer le recomanda o masca din miere de salcam si meloterapie. Astfel, masca se intinde cu miscari usoare pe tot tenul, in jurul ochilor. Pe ochi se pot aplica tampoane imbibate cu infuzie de albastrele sau de tei. Acest ritual datator de frumusete va avea loc intr-un spatiu aflat in penumbra, izolat fonic, ideal pentru acorduri linistitoare, in surdina.

FELII DE PORTOCALA. Daca timpul nu ne permite, tenul se revigoreaza cu ajutorul feliilor de portocala taiate in jumatate si aplicate direct pe fata. Pentru ochii obositi, aplicati cateva picaturi speciale, preparate in farmacii, destinate limpezirii lor. O alta solutie o reprezinta feliile de cartof puse direct pe ochii inchisi sau cartoful ras, intr-un tifon.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul