Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").
Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.
Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
DA, ACCEPT
Ultimele zile ale postului
CAIET DE RETETE
Saptamana Mare, numita si Saptamana Patimilor lui Hristos, este poate cea mai importanta saptamana din cursul unui an bisericesc, punctul culminant al stradaniilor spirituale.
Momentul in care dupa cele 40 de zile de post suntem mai aproape ca niciodata de Mantuitorul Iisus Hristos. Cu totii ne pregatim, mai curati la trup si la suflet, sa intampinam Ziua Invierii. Mancarea capata in ochii crestinului o conotatie sfanta. Ea devine puntea de legatura dintre om si Hristos. Luni, marti si miercuri se face curatenie in casa si in curte. Se spala toate lucrurile (fetele de masa, prosoapele, hainele), se varuiesc peretii si grajdul animalelor. In unele zone exista obiceiul sa se faca focuri in curte, pentru ca mortii sa se poata incalzi. Focul din Joia Mare se face aprinzand pentru fiecare mort o gramajoara, pentru a fi si ei luminati pe lumea cealalta. Intregul post si in mod special Saptamana Mare ofera crestinilor posibilitatea de a cinsti si de a preaslavi Jertfa Mantuitorului. Este aspiratia omului spre mai bine, mai frumos, mai curat...
| ||
VARZA MURATA CU MAMALIGUTA
|
| ||||||
CARTOFI CU ROZMARINFASOLE SCAZUTA
IAHNIE DE FASOLEPILAF CU HRIBISARMALE CU CIUPERCI
TOCANITA DE HRIBIBORS DE SFECLA
|
Citeşte mai multe despre:
arhiva jurnalul, sare, ulei, piper, ceapa, lasa, ingrediente, fiert, tocat, gust, preparare