x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Un altfel de cadou (II)

Un altfel de cadou (II)

08 Mar 2007   •   00:00
MEREU VERDE
Asa-i ca aveti o noua dilema in privinta cadoului pentru mama, iubita sau sora dumneavoastra? Revenim in aceasta editie cu o noua propunere de cadou mai neobisnuit, numai bun pentru Ziua Femeii

In urma cu trei saptamani va propuneam sa concepeti "ladite cu flori" la care nimeni nu s-ar fi asteptat. De aceasta data ne-am gandit sa folosim flori de sezon, iar suportul de lemn sa fie ceva mai atragator. E adevarat, aranjamentul prezinta ceva dificultati in realizare si e posibil ca florile sa nu dureze la fel de mult ca cele din propunerea anterioara.

Ce contine?

Intr-o prima faza trebuie sa construiti suportul de lemn din portiuni contorsionate de crengute de copac, prinse intre ele fie prin cuie de mici dimensiuni, fie prin alte metode (totusi, nu se recomanda lipirea). Forma acestui suport este aceea de inima, dar daca aveti si alte idei, puneti-va fantezia la treaba. Dupa ce definitivati si finisati suportul, aplicati un strat de muschi si un strat subtire de pamant de flori.

Veti folosi Calceolaria, Jasmin, Cotula, varietati de panselute si la final fixati intre flori o lumanare decorativa. Planta care da culoare aranjamentului este Calceolaria. Daca nu dispuneti de aceasta planta puteti s-o inlocuiti cu primule, care se vor adapta bine la conditiile oferite de aranjament.

De asemenea, Cotula poate fi inlocuita cu iedera. Mai intai plantati Calceolaria si adaugati peste radacinile ei si stratul de pamant, inca un strat de muschi. Alaturi de ea amplasati Cotula sau iedera, pe marginile de sus ale "inimii" plantati panselute, iar zona exterioara a aranjamentului o imbracati discret cu Jasmin, care are flori mici, dar foarte parfumate.

Completati pamantul printre flori si deasupra lui puneti un strat de muschi, ca sa nu se dezmembreze aranjamentul.

Avantaje si dezavantaje

Iata un aranjament cu aspect irezistibil, insa este destul de greu de pastrat frumos o perioada mai indelungata. Asezati-l pe o tavita, mai ales la momentul cand se doreste udarea plantelor. De asemenea, este indicata pastrarea lui la racoare, pentru ca plantele se vor vesteji in scurt timp daca sunt tinute la caldura. Daca vi se pare ca aranjamentul este instabil, puteti sa-l fixati cu sarma sau cu panglici decorative.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul