x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Unghii false sau unghii naturale!

Unghii false sau unghii naturale!

20 Mar 2006   •   00:00

Unghiile false sunt lungi, fine, stralucitoare. Si o solutie comoda pentru o manichiura de invidiat. Dar de ce sa ne stricam unghiile apeland la acest tratament? Fiindca materialul din care este confectionata unghia falsa, adezivul si lacul folosite pentru colorarea unghiilor pot produce traumatisme la nivelul unghiei naturale.

REACTII


Despre unghiile false, doctorul Mihaela Leventer, medic primar dermatolog la Spitalul Colentina, spune ca "aceste produse au in compozitie ingrediente care pot provoca reactii de sensibilizare locala. Chiar daca pe termen scurt sunt bine tolerate, pe termen lung, ele produc inflamari ale pielitei care inconjoara unghia, eczeme la nivelul varfurilor degetelor, cu fisuri dureroase ale tegumentului din jur. De asemenea, pot produce durere locala sau modificarea sensibilitatii tactile, deformari sub forma unor striatii verticale sau transversale si chiar pierderea temporara sau definitiva a lamei unghiale naturale. La persoanele alergice pot aparea chiar si reactii secundare la distanta, ca de exemplu, uscaciunea pielii pleoapelor. Din cauza traumatismului prelungit pe care unghiile false il pot produce celor naturale, ciupercile existente in mediul nostru de viata se pot cuibari mai usor in zona unghiei, facilitand aparitia onicomicozei". La 18 ore dupa aplicarea unghiilor false, acestea trebuie indepartate, fiindca adezivul folosit poate determina dermatita de contact. Daca s-a depasit acest timp, iar unghiile false au produs o afectiune, renuntati la aplicarea lor o perioada de 3-6 luni, timp necesar pentru refacere si renuntati la orice manevra de manichiura traumatizanta. Se recomanda antimicotice in cazul unei suprainfectii si unele medicamente specifice in caz de dermatita de contact. Dar aceste tratamente trebuie prescrise de dermatolog, atrage atentia dr. Mihaela Leventer.

ULEI DE MASLINE. O reteta naturista pentru ingrijirea unghiilor este cea in care amestecam 3-4 lingurite de ulei de masline caldut cu jumatate de lingurita de suc de lamaie. Unghiile se inmoaie in acest amestec 10 minute, spune dr. Gabriela Papazian-Urdareanu, medic primar specialist in fitoterapie, acupunctura si homeopatie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie.

SUPLIMENTE. Multe femei se plang de exfolierea unghiilor. Principala cauza o reprezinta dietele monotone, dezechilibrate, sarace in vitamine si minerale. Solutia o reprezinta suplimentele cu vitamine din complexul B (B1, B6), aminoacizi cu sulf, proteine, minerale (Cu, Fe, Zn) si oligoelemente.

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul false