CALENDAR GASTRONOMIC
SIMONA CHIRIAC
|
De ce este atat de bun laptele de vaca? In primul rand contine calciu care iti protejeaza oasele, dar si sistemul nervos, este bogat in proteine si contine o foarte mica cantitate de zahar. O cana cu lapte caldut inainte de culcare garanteaza un somn usor si cu vise frumoase. Daca nu va place gustul laptelui, puteti sa incercati produsele obtinute prin fermentarea acestuia: iaurtul, sana, chefirul, branza de vaci, cascavalul, untul, smantana. Sau puteti sa va amagiti cu "Lapte de pasare".
BOMBOANE CU NUCI
|
|
|
ASPIC. Extract limpezit de carne si oase de vita, pasare, peste, vanat. Serveste la imbracarea si decorarea diferitelor preparate.
BAIE DE APA. Procedeu de coacere sau fierbere intr-un vas umplut pe trei sferturi cu apa clocotita. CANAPEA. Felie de franzela, cu sau fara coaja, unsa cu unt, prajita in ulei sau grasime.
DEZOSARE. Curatirea de pe oase a carnii de vita, pasare, peste sau vanat. DEGRESARE .Buratirea grasimii depusa pe suprafata unui preparat din carne, dupa ce s-a racit. DRES. Completarea unei supe sau ciorbe cu galbenus de ou sau smantana. FILEURI. fasii de carne sau de peste fara oase. FLAN. Un fel de tarta sau aluat frantuzesc, crema de vanilie si fructe. |