x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Veveriţele vedete

Veveriţele vedete

de Raluca Grintescu    |    24 Iun 2007   •   00:00

Intr-un loc anume din arcul Herăstrău căteva veveriţe simpatice socializează cu lumea.Da, este adevărat! Insă doar cu o condiţie: să ai nuci! Şi bineinţeles puţin noroc, pentru că micile rozătoare mai au şi alte preocupări cotidiene.

Intr-un loc anume din parcul Herăstrău căteva veveriţe simpatice socializează cu lumea.


Da, este adevărat! Insă doar cu o condiţie: să ai nuci! Şi bineinţeles puţin noroc, pentru că micile rozătoare mai au şi alte preocupări cotidiene. Mi-a spus un prieten că noua lui pasiune sunt veveriţele... insă nu oricare, ci "vedetele" din Herăstrău. L-au cucerit pur şi simplu. Sunt simpatice, prietenoase, iţi mănăncă din palmă, te lasă să le atingi şi stau la pozat. Curioasă din fire, mi-am zis să merg să văd cu ochii mei minunea. Aşa că intr-o zi, in loc să iau autobuzul pănă la serviciu, am preferat să vin prin parc, cu găndul că poate poate mă intălnesc şi eu cu veveriţele vedete. Din păcate, nu mi-a ieşit nici una in cale, iar eu mi-am strămbat gătul uităndu-mă după ele. Oricum, incepusem să-mi pierd speranţa…

O LUME MINUNATĂ. Nu mult a trecut insă pănă cănd senzaţia că poveştile nemuritoare din copilăria mea se petrec aievea, m-a făcut să tresar… de bucurie. O veveriţă roşcată şi zglobie cu burtica albă venea fugind spre mine. Nu ştiam dacă să mă opresc s-o admir sau să mă prefac că n-o observ. Nu voiam s-o sperii. A avut ea grijă ca lucrurile să iasă in avantajul amăndurora. După ce a ronţăit intr-o secundă nucile pe care le adusesem cu mine, parcă la o chemare telepatică au dat buzna alte două. Mă simţeam fetiţa din poveste, ocrotită şi iubită de animăluţele din pădure. Mi-am dat seama că există şi oameni buni pe lumea asta. Şi aceşti oameni, iubitori de animale, au reuşit performanţa de a transforma un animal sălbatic intr-un animal de companie. Căci micile vedete din Herăstrău s-au obişnuit cu oamenii, iar oamenii s-au obişnuit cu ele!

La fotograf!

Fiind atăt de simpatice şi de prietenoase, vă veţi intreba dacă aţi putea aduce o veveriţă in casă, pentru a o creşte ca pe un animal de companie. Categoric nu! Veveriţa are nevoie de spaţiu in care să poată alerga, sări, să se poată căţăra. Fără să vrea, ea poate distruge pur şi simplu lucrurile din casă. Nu ne rămăne decăt să le admirăm pe aceste drăguţe acrobate in mediul lor natural, să le hrănim şi să le protejăm.

×
Subiecte în articol: pagina lui zdreanta