x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Zilele comunei Turia

Zilele comunei Turia

17 Iun 2010   •   00:00
Zilele comunei Turia
Sursa foto: Carmen Drăgan/Jurnalul Naţional

În zilele de 19 şi 20 iunie, în comuna Turia se organizează Zilele comunei şi Concursul Gastronomic European. Concursul Internaţional de Gastronomie de aici reprezintă o ocazie pentru concurenţii din România, Ungaria şi Germania să îşi arate măestria în categorii precum ceaun, grill şi produse de patiserie. Concursul va avea loc la 20 iunie, între orele 11:00 şi 16:00. Echipele vor fi compuse din maximum patru persoane. Surpriza evenimentului va fi prepararea unei rulade de bulz de 50 m, o secvenţă din recordul mondial de 150,32 m din anul 2008. (C.D.)


Concurs de gătit
Bucătăria lui Tavi împreună cu Jurnalul Naţional şi Angst lansează concursul culinar "Găteşte cu Tavi". Evenimentul se va desfăşura în perioada 1-30 iunie 2010 şi pot participa toţi cei care au propus una sau mai multe reţete în perioada desfăşurării competiţiei. Reţetele împreună cu pozele preparatelor se postează pe blog, apoi se trimite linkul la http://www.all-food.ro, alias http://www.bucatarialuitavi.ro/. Câştigătorii vor fi desemnaţi la data de 10 iulie, aceştia urmând să fie afişaţi pe All Food, la Secţiunea Concurs. (M.B.)


"Taxă pe grăsime"
Alimentele junk-food şi băuturile carbogazoase ar putea fi impozitate cu o "taxă pe grăsime" dacă acest lucru se va dovedi eficient în lupta împotriva obezităţii. The Food Standards Agency, din Marea Britanie, va analiza dacă această taxă (în Anglia alimentele sunt scutite de la plata TVA) va avea şanse reale în a-i determina pe oameni să nu mai consume alimente procesate şi băuturi carbogazoase. Populaţia din Marea Britanie mănâncă foarte multe grăsimi procesate, din cauza acestora apărând decesele pramature, dar şi maladiile cardiace. (M.B.)


Sărbătoare bio
În perioada 1-15 iulie, peste tot în Franţa are loc Sărbătoarea bio. Este cea de-a 11-a ediţie a acestei manifestări ce pune în valoare toate produsele bio franţuzeşti şi nu numai. Producătorii vor explica celor prezenţi în magazine şi în pieţe tehnicile de obţinere a acestor produse şi importanţa acestui gen de alimentaţie. Vor avea loc diverse degustări şi work-shop-uri pe marginea acestui subiect. Acest eveniment este foarte apreciat de francezi, care au început să mănânce din ce în ce mai sănătos. (C.D.)


O nouă îngheţată!
Pentru britanici, cartofii prăjiţi şi peştele reprezintă o mâncare tradiţională, deci, de ce n-ar exista şi îngheţată cu aceste arome? Firma Fredericks Dairies, după un sondaj, a ajuns la concluzia că englezii se prăpădesc după acest tip de îngheţată. Cea cu aromă de cod se serveşte garnisită cu vanilie şi, musai, cu muştar alături de o porţie generoasă cu aromă de cartofi prăjiţi! (V.B.)


Serbări medievale
Între 17 şi 20 iunie se organizează Serbările Bistriţei Medievale. Bistriţa se întoarce în timp şi pe străzile oraşului vor apărea cavaleri medievali. Toţi cei care vor ajunge aici se vor bucura de paradă şi de spectacole cavalereşti. Se organizează şi o bursă a meşteşugurilor tradiţionale. De asemenea, este o ocazie greu de refuzat de a savura din preparatele culinare medievale. (C.D.)


Piaţa de fructe roşii
La 4 iulie, în localitatea Noyon din Franţa se organizează o piaţă pentru gurmanzii îndrăgostiţi de fructele roşii. Pe lângă o adevărată paradă a acestor fructe, gospodinele vor aduce spre degustare tarte, şerbeturi şi băuturi... din fructe roşii. Produsele şi fructele expuse pot fi cumpărate de cei prezenţi. Mai mult, aceştia vor putea afla şi reţetele preparatelor. În piaţă se vor organiza demonstraţii culinare, animaţii pentru copii, plimbări prin localitate cu caleaşca şi multe alte surprize. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world