x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ziua mobilizării pentru biodiversitate

Ziua mobilizării pentru biodiversitate

de Irina Cristea    |    22 Mai 2010   •   00:00

Studii realizate în întreaga lume arată că biodiversitatea se reduce în ritm alarmant. Deşi tot mai multe organizaţii de protecţie a mediului atrag atenţia asupra distrugerii ecosistemelor, iar guverne din mai multe state se declară angajate să combată acest fenomen, situaţia "pe teren" se degradează în ritm tot mai accelerat.

Pentru ca oamenii să cunoască şi să înţeleagă de ce este importantă păstrarea biodiversităţii, Organizaţia Naţiunilor Unite şi Uniunea Europeană au declarat ziua de 22 mai Ziua Mondială a Biodiversităţii.

Comisia Europeană a lansat şi o campanie în acest sens, sub sloganul "Biodiversitatea ­ o chestiune care ne priveşte pe toţi". Ea vizează sensibilizarea populaţiei cu privire la problema declinului biodiversităţii şi implicaţiilor pe care le-ar putea avea dispariţia ei asupra vieţii de zi cu zi. Totodată, campania are drept scop să determine populaţia să acţioneze ­ pe cont propriu sau în cadrul unor proiecte ­ pentru a proteja şi a avea grijă de natură, relatează site-ul Euractiv.

Campania UE se axează în special pe şase state membre unde un recent Eurobarometru a arătat că există un grad scăzut de informare în privinţa biodiversităţii - România, Bulgaria, Italia, Spania, Polonia şi Olanda.

De Ziua Internaţională a Biodiversităţii, Comisia Europeană îi invită pe bucureşteni la expoziţia interactivă "Satul Biodiversităţii", ce va avea loc între orele 10:00 şi 18:00, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR). Expoziţia cuprinde o structură cu reclamele campaniei, un kiosk cu panouri informative şi un cort în care se vor desfăşura activităţi educative interactive.

×
Subiecte în articol: biodivesitate