x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Chistul ovarian: ce simptome ar trebui să te alerteze?

Chistul ovarian: ce simptome ar trebui să te alerteze?

16 Noi 2019   •   17:18
Chistul ovarian: ce simptome ar trebui să te alerteze?

Chistul ovarian este frecvent întâlnit. Între 5% și 7% dintre femei vor avea măcar unul în timpul vieții. Iată care sunt posibilele simptome care pot avertiza prezența unui astfel de chist la ovar:

Durere localizată

Cel mai adesea, chistul ovarian este descoperit cu ocazia unui examen imagistic efectuat dintr-un alt motiv. Multe chisturi sunt asimptomatice. Prin urmare, majoritatea diagnosticelor apar în absența simptomelor. Și atunci când acestea apar, ele pot fi ușor confundate cu alte tulburări ginecologice.

Durerea este atunci motivul principal al consultării care duce la diagnosticul unei astfel de afecțiuni. Este o parte a simptomelor, dar nu este absolut specifică. Numai prin imagistică se poate defini cauza acestei suferințe. De aici importanța consultării unui profesionist în sănătate. Acest specialist rezumă situația într-o singură frază: Nu este normal să ai durere.

Localizarea durerii poate duce în continuare la consultarea unui medic ginecolog, atunci când este de obicei pe o parte a abdomenului și este însoțită de o senzație de greutate. Sexul poate fi, de asemenea, dificil.

Chistul ovarian: tulburări urinare și digestive

Natura chistului ovarian poate varia:

Citește mai mult AICI

×