x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Moderna va cere autorizarea în UE a vaccinului anti COVID-19 la adolescenți

Moderna va cere autorizarea în UE a vaccinului anti COVID-19 la adolescenți

23 Mai 2021   •   12:08
Moderna va cere autorizarea în UE a vaccinului anti COVID-19 la adolescenți
Sursa foto: Hepta

Producătorul american de medicamente Moderna va depune o cerere de autorizare în UE a vaccinului său pentru administrarea la persoanele între 12 şi 17 ani, a anunțat președintele companiei, Stephane Bancel, citat de AFP.

În spațul comunitar este autorizat, deocamdată, doar tratamentul Pfzer/BioNtech pentru adolescenții între 16-18 ani, producătorul solicitând permisiunea pentru administrarea acestuia și la copiii între 12-16 ani, pe care a obținut-o în SUA. 
"Ideal ar fi să-i protejăm înainte de sfârşitul lunii august. Dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus", a explicat Bancel.

Moderna testează, în prezent eficienţa a trei rapeluri diferite pentru tulpina originală, cea din Wuhan, sud-africană şi un amestec al celor două și aşteaptă primele rezultate la începutul lunii iunie, înainte de alte teste în vară pentru furnizarea datelor către agenţiile de reglementare în luna august, pentru a fi omologate în septembrie.

CEO-ul companiei precizează că Moderna ar putea produce 3 miliarde de doze pe an care s-ar adăuga celor patru miliarde ale Pfizer/BioNTech, acestea fiind suficiente pentru vaccinarea întreagii planete cu o o doză.
 

×
Subiecte în articol: vaccin moderna adolescenti