x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cinci reguli Feng Shui care te tin departe de boli!

Cinci reguli Feng Shui care te tin departe de boli!

26 Apr 2018   •   18:36
Cinci reguli Feng Shui care te tin departe de boli!

Principiile Feng shui care te scapa de afectiuni ajuta la intarirea starii de sanatate cu ajutorul unor metode cat se poate de simple. Vechile filosofii reprezinta un izvor nesecat de sfaturi, care, odata folosite, contribuie la o insanatosire mai rapida, furnizand, totodata, energiile necesare organismului.

 

1. Calitatea aerului pe care il respirati

Cele mai bune "instalatii" de curatire a aerului din interiorul incaperilor sunt, desigur, plantele. Impodobiti locuinta si spatiul unde va desfasurati activitatea cu flori in ghivece, ingrijiti-le in fiecare zi si ele va vor multumi, oferindu-va un aer curat si sanatos.

2. Lumina si culoare

Calitatea luminii naturale, dar si culoarea reprezinta aspecte importante pentru sanatatea si bunastarea dumneavoastra. Nu e vorba doar de cantitatea de lumina naturale de care va bucurati in fiecare zi, dar si de prezenta in jur a numeroase puncte luminoase si stralucitoare, mai mult sau mai putin frumoase, dar caare va consuma din energie. Este la fel de important ca gama cromatica a tuturor obiectelor din casa sa fie placuta ochiului si sa armonizeze unele cu altele.

3. Zona de sanatate

Fiecare locuinta sau loc de munca are zone care raspund de diferite domenii de viata. Sanatatea depinde de energia generala a spatiului in care traiti, dar exista un perimetru care este legat la un nivel de energie mai profund de starea organismului dumneavoastra - este centrul casei sau al biroului. Se cunosc numeroase metode feng shui - atat traditionale, cat si moderne - pe care le puteti folosi pentru imbunatatirea sanatatii. In aceasta zona se recomanda folosirea culorilor lemnului si apei, amplasarea unui bol de sticla cu bambus verde, etc.

4. Energie magina in baie

Ati auzit, probabil ca baile se bucura de un interes special in feng shui. O regula fundamentale este ca baia dumneavoastra trebuie intotdeauna sa straluceasca de curatenie. De fiecare data dupa ce puneti lucrurile la locul lor, aduceti in baie ceea ce va bucura sufletul. Pot fi lumanari, un dispozitiv de improspatare a aerului, statuete frumoase sau orice alte obiecte care va ajuta sa creati o senzaitie de placere divina.

5. Dormitorul

Este foarte important pentru bunastarea dumneavostra, dar si pentru calitatea relatiilor cu partenerul de viata. Un feng shui bine organizat in dormitor este pe cat de complicat, pe atat de simplu. Este, de asemenea, o chestiune de eforturi consecvente care trebuie sa devina obisnuinta.

In fiecare dimineata trageti draperiile, pentru ca razele soarelui sa igienizeze incaperea. Deschideti fereastra, indiferent de anotimp, lasand aerul proaspat sa patrunda inauntru. Nu pastrati nimic sub pat si mentineti o ordine perfecta.

×