x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Un adolescent a murit din cauza unei supradoze de cafeină cauzată de o cafea cu lapte, un energizant şi Mountain Dew

Un adolescent a murit din cauza unei supradoze de cafeină cauzată de o cafea cu lapte, un energizant şi Mountain Dew

18 Mai 2017   •   08:46
Un adolescent a murit din cauza unei supradoze de cafeină cauzată de o cafea cu lapte, un energizant şi Mountain Dew
Sursa foto: Answers Africa‏

Un elev de 16 ani a murit în sala de clasă a şcolii din South Carolina în urma unui atac de cord cauzat de o supradoza de cafeină. Davis Cripe a băut o sticlă mare de Mountain Dew, o cafea cu lapte de la McDonalds şi o băutură energizantă cu două ore înainte ca inima să îi cedeze.

Ingerarea unei cantităţi atât de mari de cafeină într-o perioadă atât de scurtă cauzează aritmia cardiacă, care împiedică inima să bată în limite normale.

Gary Watts, procurorul general care s-a ocupat de caz, a atras atenţia asupra pericolului de a bea foarte multă cafeină. Confirmând faptul că rapiditatea cu care Davis a băut băuturile energizante şi nu cantitatea acestora, procurorul a spus că „o cantitate similară în altă zi ar fi fost în regulă”, în sensul că tânărul ar fi trebuit să le bea la o distanţă de câteva zeci de minute între, pentru a-şi putea face efectul.

Un adult sănătos poate consuma până la 400 de miligrame de cafeină pe zi, sau în jur de patru căni de cafea, fără a avea niciun efect advers, conform enciclopediei cafeinei onlince, Caffeine Informer, scrie The Independent. Conform bazei de date a site-ului, Davis a consumat în jur de 500 de miligrame de cafeină înainte de a muri.

Tatăl elevului speră că moartea fiului său să fie un semnal de alarmă pentru părinţi, care trebuie să fie mult mai vigilenţi în ceea ce priveşte consumul de cafeină al copiilor lor. „Adolescenţilor, studenţilor, vă rog opriţi-vă din a cumpăra aceste produse. Nu aveţi niciun motiv pentru a le consuma şi pot fi foarte periculoase”, a adăugat bărbatul.

 

Sursă foto: Answers Africa - Twitter, Teddy Kulmala‏ - Twitter

×
Subiecte în articol: cafeina supradoza adolescent