x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Soluția pentru valul 4 al pandemiei. Românii vor beneficia de cel mai bun antiviral pentru tratarea COVID-19

Soluția pentru valul 4 al pandemiei. Românii vor beneficia de cel mai bun antiviral pentru tratarea COVID-19

23 Sep 2021   •   17:30
Soluția pentru valul 4 al pandemiei. Românii vor beneficia de cel mai bun antiviral pentru tratarea COVID-19

Cel mai mare producător de medicamente din România, Terapia Cluj, este pregătit să asigure cantități record de FluGuard, practic Favipiravirul care lipsește din farmaciile din țară și care este medicamentul antiviral folosit cu succes în tratarea formelor ușoare și medii de COVID-19.

Compania va asigura accesul pacienților români la medicamentul antiviral folosit cu succes în tratarea formelor uşoare şi medii de COVID-19. Va fi asigurată disponibilitatea unui stoc de 1,3 milioane de tablete de FluGuard (favipiravir), care se află în țară, pentru a răspunde nevoilor imediate în plin val patru al pandemiei.

În plus, Terapia va fabrica și importa cantități - record de FluGuard: 2,4 milioane de tablete de FluGuard pot fi livrate de companie, chiar în primele 2 săptămâni ale lunii octombrie.

De asemenea, pentru asigurarea unor stocuri suficiente de FluGuard necesare tratării pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 în cel de-al patrulea val, compania are capacitatea de a aduce în țară în prima săptămână din luna noiembrie o altă tranșă de 2,4 milioane de tablete de FluGuard, medicament anti-COVID.

În același timp, Terapia caută împreună cu autoritățile o soluție rapidă ca acest antiviral oral care și-a dovedit eficiența împotriva bolii provocate de noul coronavirus să poată fi prescris în fazele incipiente ale infecției cu virusul SARS-CoV-2 de către medicii de familie pentru a fi eliberat pacienţilor în farmacii, în baza unei reţete medicale.

„Doar cu solidaritate vom reuși să trecem cu bine peste valul patru, al variantei Delta. Este în continuare nevoie de sprijin, motiv pentru care și în acest nou val, Terapia va continua să susțină sistemul de sănătate și pacienții români în această luptă împotriva pandemiei COVID-19. De asemenea, lucrăm cu autoritățile în beneficiul pacienților pentru a crea un protocol de prescriere a antiviralului Fluguard de către medicii de familie şi de eliberare în farmacii pentru pacienții cu forme ușoare și medii, diminuând totodată presiunea pe spitalele care tratează cazurile COVID-19”, a declarat dr. Dragoș Damian, CEO Terapia.

De la includerea favipiravirului în protocolul de tratament COVID-19 de către Ministerul Sănătății, Terapia a livrat cantităţi record de FluGuard pentru spitalele din România, iar peste 25.000 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19 au putut fi trataţi cu succes de medicii români cu antiviralul adus în țară de compania de la Cluj.

Încă de la începutul pandemiei, favipiravir este evaluat în peste 50 de studii clinice; studiile finalizate, care au inclus peste 800 de pacienți cu COVID-19, au dovedit eficacitatea și siguranța acestui antiviral, mai ales la administrarea în faza incipientă a bolii. Astfel, favipiravir a redus cu 4 zile timpul până la eliminarea virusului din organism, cu ameliorarea mai rapidă a simptomelor. În același timp, aceste beneficii au determinat reducerea riscului spitalizării și a necesarului de oxigen. La sfârșitul 2021 sunt așteptate rezultatele celor mai importante studii clinice, care vor fi folosite pentru autorizarea favipiravir în tratamentul COVID-19, în SUA, Brazilia, Mexic și Japonia.

Mediafax

×
Subiecte în articol: antiviral COVID fluguard favipiravir