x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate UPDATE Rusia a creat primul vaccin anti-COVID-19. Când va fi disponibil pentru populație

UPDATE Rusia a creat primul vaccin anti-COVID-19. Când va fi disponibil pentru populație

11 Aug 2020   •   14:55
UPDATE Rusia a creat primul vaccin anti-COVID-19. Când va fi disponibil pentru populație
Sursa foto: Hepta

Rusia a devenit prima țară din lume care a autorizat un vaccin pentru infecția cu COVID-19. Acesta va fi disponibil pentru populație la 1 ianuarie 2021, potrivit Registrului Naţional al Medicamentului de pe lângă Ministerul Sănătăţii din Rusia, transmite AFP.

Președintele Putin a dat asigurări că acesta a trecut toate testele și va asigura o imunitate pe termen lung.

'Ştiu că acest vaccin a fost dezvoltat pe baza adenoviruşilor, dar avantajul, după părerea mea, rezidă în faptul că a fost realizat pe baza vectorilor adenovirali umani şi acesta funcţionează, mai exact formează anticorpi cu persistenţă şi imunitate celulară', a explicat acesta.

El a povestit că una dintre fetele sale s-a vaccinat deja. Ea a făcut puțină febră după prima injecție. După cea de-a doua, temperatura i-a crescut puțin, apoi a revenit la normal. Concentrația de anticorpi împotriva coronavirusului este mare, după cum a explicat Putin. Acesta nu a dezvăluit însă care dintre copiii săi l-a făcut.

Ministrul Sănătăţii, Mihail Muraşko, a declarat că testarea vaccinului a demonstrat eficienţă şi o siguranţă ridicată..Primele persoane care vor fi vaccinate în Rusia sunt medicii şi personalul din învăţământ.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a reacționat la această veste printr-un apel în care cere respectarea protocoalelor pentru elaborarea unui astfel de produs.

UPDATE 1 Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că vrea să se testeze cu vaccinul dezvoltat de Rusia și așteaptă livrarea gratuită a acestuia pentru populație, transmite Reuters. 

'Îi voi spune preşedintelui Putin că am încredere în studiile de combatere a COVID-19 şi cred că vaccinul este bun pentru oameni', a afirmat Duterte.

Pentru a risipi temerile populaţiei, el s-a oferit să se testeze 'Pot fi primul pe care acest vaccin să fie experimentat'.

Autoritățile din Rusia l-ar putea furniza acestei țări sau ar putea să se înțeleagă cu o companie locală pentru fabricarea în masă. 

Cursa globală pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19 stârneşte îngrijorare că această viteză şi prestigiul naţional ar putea compromite siguranţa acestuia.
Președintele filipinez a solicitat, luna trecută, și autorităților chineze să acorde țării sale prioritate în furnizarea unui vaccin.

El a avertizat, ieri, că va recurge la armată pentru ca populația să respecte măsurile de izolare, dacă situaţia scapă de sub control. 

Măsurile de restricție din Filipine sunt unele dintre cele mai stricte pe plan internaţional, iar militanţii pentru drepturile omului şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la abordarea axată pe securitate, atrăgând atenţia asupra comportamentului poliţiei.

Filipinele are 136.638 de infecții confirmate, cu o creştere record de 6.958 de cazuri, în ultimele 24 de ore.

ȘTIRE INIȚIALĂ Autoritățile din Rusia au anunțat crearea primului vaccin din lume contra infecției cu COVID-19. Acesta a fost dezvoltat la Institutul Gamaleya din Moscova. Președintele Vladimir Putin i l-a administrat deja fiicei sale, transmite dailystar.uk

Ministerul Sănătății a aprobat punerea pe piață a vaccinului, după mai puțin de două luni de la testarea acestuia pe oameni, după cum a confirmat însuși șeful statului. Acest lucru însemnă că acesta va fi distribuit populației deși, în prezent, se desfășoară etapele finale ale studiilor clinice pentru testarea siguranței și eficacității. 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia vaccin COVID