x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum te ajută sarea să scapi de răceală

Cum te ajută sarea să scapi de răceală

28 Mar 2016   •   12:14
Cum te ajută sarea să scapi de răceală

Vremea schimbătoare devine o provocare pentru sistemul tău imunitar și se poate întâmpla ca peste noapte să răcești cum n-ai mai făcut-o de mult timp. În acest caz, pe lângă tratamentul propus de medic, leacurile pe bază de sare grăbesc vindecarea, scrie clickpentrutemei.ro.

Băile cu sare te fac să te simți mai bine

În răceli, sunt eficiente băile de picioare cu sare grunjoasă sau de bucătărie. Ajută și să pui sare în apa de baie. Poţi înlătura și oboseala sau durerea picioarelor cu o baie în care pui sare grunjoasă şi bicarbonat de sodiu (două linguri de sare şi o lingură de bicarbonat la un litru de apă). Ții picioarele în apă până când se răcește, apoi ştergi picioarele şi le ungi cu cremă de gălbenele cu propolis.

Cum se face

Într-un lighean cu apă fierbinte cât să-ți acopere gleznele, presară 2-3 mâini de sare și afundă-ți picioarele în el. Le poți menține 10 minute sau până se răcește apa. După ștergerea picioarelor, pune o pereche de șosete groase.

Sarea și zeama de lămâie alină durerile de cap

Când durerile de cap nu cedează, încearcă un remediu cu sare de Himalaya ale cărei cristale au 84 dintre cele 92 necesare pentru ca organismul să funcționeze fără probleme. Acest tip de sare întărește imunitatea, îmbunătățește funcțiile sistemului respirator, îți dă energie și reface echilibrul alcalin și electrolitic al organismului.

Mai multe, pe clickpentrutemei.ro.

×
Subiecte în articol: sare raceala