x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Dieta japoneză cu apă. Ce se întâmplă cu creierul nostru atunci când bem apă pe stomacul gol?

Dieta japoneză cu apă. Ce se întâmplă cu creierul nostru atunci când bem apă pe stomacul gol?

04 Mar 2019   •   01:26
Dieta japoneză cu apă. Ce se întâmplă cu creierul nostru atunci când bem apă pe stomacul gol?

Apa este un element vital. Dacă este consumată exact atunci când organismul nostru are mai multă nevoie de ea, aceasta devine un tratament.

În ultima vreme, specialiştii ne recomandă să consumăm apă pe stomacul gol. Acest obicei, care ar trebui să fie adoptat de cât mai mulţi dinte noi, nu este recomandat pentru hidratarea generală, ci pentru efectele benefice pe care acesta le are asupra creierului.

Si asta deoarece cantitatea de glicogen necesară pentru o bună funcţionare a creierului este limitată dimineaţa. Acesta este motivul pentru care atunci când ne trezim ne simţim buimaci. Creierul este înfometat, iar rezerva de glicogen a carei responsabilitate îi aparţine ficatului, trebuie refăcută.

Pentru a reface rezerva de glicogen, ficatul are nevoie de o parte glucoză şi 4 părţi apă. De aceea, când bem apă dimineaţa, după trezire, creierul nostru se poate bucura de efecte similare cu cele ale consumului de cafea şi anume vom simţi cum se ridică ceaţa de pe creier, cum ne limpezim mintea şi cum ne vom încărca cu energie.

Pe aceeasi temă:

Tratează ulcerul cu această banală plantă. Proprietăți miraculoase!

Pe de altă parte, consumul de apă pe stomacul gol este o practică sănătoasă, acceptată şi apreciată la nivel mondial nu numai pentru efectele sale asupra creierului, ci pentru beneficiile pe care le aduce în general, sănătăţii.

În Japonia, terapia cu apă este foarte populară, fiind adoptată şi recomandată de Societatea Medicală Japoneză.

Un pahar de apă băut pe stomacul gol are efecte tămăduitoare şi ajută organismul uman în cazul multor boli cum ar fi: dureri de cap, dureri în orice parte a corpului, dezechilibre cardio-vasculare, tahicardie, epilepsie, nivel crescut de grăsimi în sânge, bronşite, astm, tuberculoză, meningită, probleme cu rinichii şi probleme urinare, gastrite, diaree, hemoroizi, diabet, constipaţie, probleme cu vederea, boli ale uretrei, perturbări menstruale, boli ale urechilor, nasului şi gâtului.

Dieta japoneză cu apă

.................

Citește mai departe AICI

 

×
Subiecte în articol: dieta japoneza dieta cu apa